Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Στον δάσκαλο, φίλο και σύντροφο Γιώργο Κ.

του Θοδωρή Τζίνα
Αντί απολογισμού: Η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ στην Επανομή άγγιξε το 27% των ψήφων. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι  κατά τη γνώμη μου ένα πολύ καλό αποτέλεσμα, μια επιτυχία. Ας λάβουμε υπόψη ότι ο συνδυασμός λειτούργησε ουσιαστικά για ένα μήνα και με ελάχιστα μέσα προβολής. Νομίζω ότι θα πηγαίναμε ακόμη καλύτερα αν δεν είχαμε στο ξεκίνημά μας χαμένη την «παράσταση νίκης».
Και ήταν χαμένη νομίζω για δυο λόγους: α. το ελλιπές σε αριθμό υποψηφίων ψηφοδέλτιο σε αρκετά δημοτικά διαμερίσματα, β. η αρχικά μικρή αναγνωρισιμότητα του επικεφαλής μας κ. Κουζινόπουλου στην Επανομή. Έτσι αρκετοί φίλοι μας (πολιτικοί και προσωπικοί) προτίμησαν άλλους συνδυασμούς για να δώσουν την δυνατότητα σε άλλους, κατά την κρίση τους άξιους υποψηφίους, να διοικήσουν.
Η συγκριτικά καλή επίδοση της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στην Επανομή δεν ήταν τυχαία, αλλά οφείλεται σε συγκεκριμένους λόγους και κυρίως:
1.    Είχαμε ένα ψηφοδέλτιο πλήρες σε αριθμό (11+6) υποψηφίων, όπως ήταν ο στόχος μας και σύμφωνα με τον τότε ισχύοντα νόμο.
2.    Οι υποψήφιοι είχαμε μια ικανοποιητική ηλικιακή και κοινωνική διασπορά. Επίσης σαν σύνολο, χωρίς να χάνεται το πολιτικό – αυτοδιοικητικό στίγμα μας, εκφράζαμε ένα ευρύτερο πολιτικό φάσμα.
3.    Έστω και σε μικρό χρόνο έγινε σημαντική δουλειά απ’ όλους μας, πόρτα-πόρτα, για να διαδώσουμε το μήνυμά μας.
Όλα τα παραπάνω για όσους συμμετείχαμε στην προσπάθεια συγκρότησης της παράταξης και στον προεκλογικό αγώνα δεν ήταν καθόλου εύκολα και απλά. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσφορά κανενός, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια προσωπική αναφορά στον άνθρωπο, η συμβολή του οποίου ήταν καταλυτική για την προσπάθειά μας.
Ο Πάνος Ερμείδης τον αποκαλεί «Νέστωρα» της παράταξης. Φυσικά μιλώ για τον Γιώργο Κανούλα. Ο οποίος με την συμμετοχή του έδωσε «πολιτικό βάρος» στο ψηφοδέλτιο, ενθάρρυνε κι άλλους να συμμετέχουν και με την πείρα και την οργανωτική ικανότητα που διαθέτει καθοδήγησε την ομάδα μας στην Επανομή. Και τα έκανε όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή που δεν προσδοκούσε και δεν επιδίωξε τίποτα ατομικά. Χωρίς να φοβηθεί ότι θα «τσαλακωθεί», (θυμίζω ότι υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος), μπήκε στην μάχη για την παράταξη.
Στον καθηγητή μου λοιπόν, που διεύρυνε την σκέψη μας (τα μαθηματικά ήταν μόνο το πρόσχημα),
Στον φίλο, που δίνει πνοή στην παρέα και νόημα στις συζητήσεις μας κάθε βράδυ,
Στον σύντροφο και αγωνιστή για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου και του λαού,
Θέλω προσωπικά να αφιερώσω την (όποια) επιτυχία μας. Γιώργο να είσαι γερός, έχεις να δώσεις κι άλλα.
Τζίνας Θεόδωρος.

Υ.Γ.  Με την ευκαιρία θα ήθελα επίσης στο σημείο αυτό να συγχαρώ τον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Σπύρο Κουζινόπουλο. Παρόλο που ανέλαβε την ηγεσία της παράταξης κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και παρά τις οργανωτικές μας αδυναμίες, κατάφερε να καλύψει το χαμένο έδαφος, να συγκεράσει απόψεις και να κρατήσει με στιβαρότητα το τιμόνι της παράταξης. Συντέλεσαν σε αυτό η προσωπικότητά του και η αγωνιστικότητά του. Σπύρο θερμά συγχαρητήρια.                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.