Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Συνεχίζει η "Συμπολιτεία", εντείνοντας τον αγώνα της

Η στάση που θα κρατήσει στις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής
Η συγκέντρωση των στελεχών και των υποψηφίων της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό εκλογικό της παράταξης, στην Περαία, υιοθέτησε ομόφωνα τη διακήρυξη του επικεφαλής της, Σπύρου Κουζινόπουλου, ότι «η Συμπολιτεία ήρθε για να μείνει».

Στην ομιλία του, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», χαρακτήρισε ως πολύ θετικό το αποτέλεσμα για μια παράταξη που ουσιαστικά άρχισε να λειτουργεί μόλις δύο μήνες πριν, από τις 9 Μαρτίου, όταν στο δημοτικό θέατρο της Επανομής έγινε η εκλογή του ως επικεφαλής της. «Υπήρξε αυτή η καθυστερημένη μας εμφάνιση που σίγουρα αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στο να καταγράψει η «Συμπολιτεία» ακόμη υψηλότερα ποσοστά», είπε ο επικεφαλής της, που ανέφερε ακόμη ότι η παράταξη, είχε να αντιμετωπίσει τον πακτωλό χρήματος που σκορπούσαν οι αντίπαλοί της, τις παλαιοκομματικές μεθόδους των προεκλογικών υποσχέσεων αλλά και των πιέσεων που χρησιμοποιούσαν κ.α.

«Με βάση όλα αυτά, μπορούμε να πούμε ότι το 19% που μας έδωσαν οι συνδημότες μας στις κάλπες, είναι μία σημαντική επιτυχία, μία πρώτη νίκη, δεδομένου ότι σ΄αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα ταράξαμε τα λιμνάζοντα νερά του Θερμαϊκού, διατυπώσαμε τον πολιτικό μας λόγο και κάναμε γνωστές τις θέσεις μας», είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, με την παρουσία της η «Συμπολιτεία», τον τίμιο αγώνα της, τις τεκμηριωμένες θέσεις και το ολοκληρωμένο της πρόγραμμα, ανάγκασε τις άλλες παρατάξεις να αλλάξουν στρατηγική και να διαμορφώσουν ανάλογα την ατζέντα τους. «Και μόνο το γεγονός ότι οι παρατάξεις των κ.Τσαμασλή και Μαυρομάτη αναγκάστηκαν να πάρουν θέση στο θέμα της εκποίησης της δημοτικής περιουσίας και των κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και Επανομής και ουσιαστικά να υιοθετήσουν τις προτάσεις της «Συμπολιτείας», δείχνει την καταλυτική μας επίδραση στα τοπικά προβλήματα», είπε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας». Προσθέτοντας ότι και μόνο το γεγονός πως ένας στους δύο ψηφοφόρους της περασμένης Κυριακής ψήφισε και στις κάλπες του δημοψηφίσματος για το νερό, είναι μία ακόμη νίκη, δεδομένου ότι οι υπόλοιπες τρεις δημοτικές παρατάξεις δεν συμμετείχαν στο δημοψήφισμα.

Ο Σπύρος Κουζινόπουλος ευχαρίστησε «από βάθους καρδιάς», όπως είπε, όλα τα μέλη και τους υποψήφιους της «Συμπολιτείας» για τον υπέροχο αγώνα που έδωσαν, υπερβάλλοντας εαυτόν πολλές φορές, με θάρρος και αυταπάρνηση. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά, κάτω από θερμά χειροκροτήματα σε δύο ακούραστους εργάτες της παράταξης, τον Παναγιώτη Ερμείδη και τον Γιώργο Κανούλα τους οποίους ευχαρίστησε δημόσια για την προσφορά τους.


Αναφορικά με τη στάση της παράταξης στις επαναληπτικές εκλογές της προσεχούς Κυριακής, ο Σπύρος Κουζινόπουλος ξεκαθάρισε ότι οι ψηφοφόροι της «Συμπολιτείας» είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι και όχι κοπάδι προβάτων στο οποίο θα μπορούσε να δοθεί εντολή τι να ρίξουν στην κάλπη. Γιαυτό και κάλεσε τα μέλη της «Συμπολιτείας» και τους ψηφοφόρους που ακολούθησαν το συνδυασμό την προηγούμενη Κυριακή, να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Στο τέλος της συγκέντρωσης, αποφασίστηκε η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής της «Συμπολιτείας» στην οποία θα μετέχουν τα μέλη της Γραμματείας και οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Υπογραμμίστηκε δε με έμφαση, από όλους όσους πήραν το λόγο, ότι η παράταξη θα εντείνει τις προσπάθειές της μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την επίλυση των λαϊκών προβλημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.