Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Πρόγραμμα για τον κυματισμό στο Θερμαϊκό

Στα πλαίσια του προγράμματος "WaveForUs: Πιλοτικό Σύστημα για την Ανάπτυξη και Αναμετάδοση Ημερήσιων Προγνώσεων Κυματισμών και Θαλάσσιας Κυκλοφορίας στο Θερμαϊκό Κόλπο για Δημόσια Χρήση και Έκτακτες Συνθήκες", έχει αναπτυχθεί σύστημα τριήμερης, ανά τρίωρο, πρόγνωσης της στάθμης θάλασσας (μετεωρολογική παλίρροια), της θαλάσσιας κυκλοφορίας (ρεύματα, θερμοκρασία, αλατότητα) και των κυματισμών.

Οι 3-ήμερες προγνώσεις των θαλασσίων παραμέτρων του Θερμαϊκού Κόλπου είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων μέσω του διαδικτύου: http://wave4us.web.auth.gr
Το έργο WAVEFORUS υλοποιείται από το Εργαστήριο Θαλάσσιας Τεχνικής και Θαλασσίων Έργων Α.Π.Θ., (Συντονιστής), την εταιρία ΟΜΙΚΡΟΝ, Σχεδιασμός, Μελέτη και Διαχείριση Περιβαλλοντικών και Τεχνικών Έργων ΕΠΕ, την ΔΙΟΝ Τηλεόραση ΑΕ, το Εργαστήριο Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Α.Π.Θ. και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα WaveForUs χρηματοδοτείται από τη δράση «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 2011»: Συμπράξεις Παραγωγικών και Ερευνητικών Φορέων σε Εστιασμένους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς Τομείς στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα" (ΕΠΑΝ ΙΙ, ΕΣΠΑ 2007-13)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.