Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Οι "Νικητές" του Κοροβίνη, ύμνος της "Συμπολιτείας"

“Μας κερδίσατε και μας ψήσατε,
αλλά δεν μας πείσατε.
Μας κερδίσατε, μας πατήσατε
μα δεν μας νικήσατε”
Είναι οι στίχοι από το υπέροχο τραγούδι "Οι Νικητές", που δημιούργησε το 2008 ο Θωμάς Κοροβίνης, σε δικούς του στίχους και δική του μουσική. To τραγούδι, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μανόλη Αναγνωστάκη και περιλαμβάνεταιο στο cd «Το κελί», ερμηνεύουν εκπληκτικά οι Θωμάς  Κοροβίνης, Δημήτρης Ζερβουδάκης και Μαρία Φωτίου. Τους "Νικητές" επέλεξε η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  να το κάνει τον ύμνο της παράταξης.

Όπως αναφέρεi o Κοροβίνης: «Το τραγούδι αντιστρατεύεται την ιστορικά καθιερωμένη εκδοχή ότι οι φερόμενοι ως "νικητές", οι κατ` ουσίαν εξουσιαστές και καπηλευτές των ιδεών, των αξιών και των κοινωνικών αγώνων είναι οι κερδισμένοι, καθώς η ζωή δείχνει πως οι άλλοι, οι «ηττημένοι», δεν είναι οι χαμένοι, αλλά οι μόνοι που υπηρετούν την ουσία της, φυλάνε τις αξίες της, και σε κάποιους απ` αυτούς εναπόκειται η όποια  ελπίδα ανατροπής των κατεστημένων».
Τελικά το τραγούδι είναι αφιερωμένο σ΄όλους τους ηττημένους των κοινωνικών αγώνων, που αγωνίζονται όμως για ιδέες, αξίες και δικαιοσύνη.
Το τραγούδι αυτό, κάναμε ύμνο της Συμπολιτείας, επειδή πιστεύουμε ότι στη διαχρονικότητά του, που μας αφορά άμεσα, και ότι πρέπει να ακολουθήσουμε τις προτροπές του για να φτάσουμε τελικά στη νίκη, που θα είναι μια θετική προσφορά στο κοινωνικοπολιτικό ισοζύγιο του τόπου μας. Πολύ περισσότερο που όπως διακηρύξαμε από την πρώτη στιγμή, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας «Η Συμπολιτεία  ΗΡΘΕ για να ΜΕΙΝΕΙ» ! 
Πρέπει να πούμε ότι το βίντεο, με φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της «Συμπολιτείας» επιμελήθηκε ο Θανάσης Παπατόλιος

https://www.youtube.com/watch?v=e8PCwPZgW7o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.