Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Λαμτζίδης προς Μπακογλίδη: «Τι ακριβώς συμβαίνει στην Καλαμαριά;»

Απάντηση του επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς, Μανόλη Λαμτζίδη στον δήμαρχο Καλαμαριάς,Θεοδόση Μπακογλίδη, στο δημόσιο διάλογο που άνοιξε μεταξύ των δύο ανδρών μέσα από τις στήλες του «Φάρου του Θερμαϊκού». Ρωτάει λοιπόν ο κ. Λαμτζίδης: «Τι ακριβώς συνέβη Δήμαρχε και δε θέλεις να μαθευτεί;»

Θυμίζουμε ότι η αντιπαράθεση ξεκίνησε με την καταγγελία της ΡΕΚΚ, στις 16 Ιουλίου 2017, ότι ο δήμαρχος Καλαμαριάς  αρνείται να «δώσει λογαριασμό» στους δημοτικούς συμβούλους για ποινική εμπλοκή στελεχών του Δήμου. Απάντησε την επομένη ο κ. Μπακογλίδης στον κ. Λαμτζίδη λέγοντας ότι «οι διαγνώσεις των διαθέσεων της διοίκησης του Δήμου στις οποίες προέβη, χαρακτηρίζονται από έντονο κομπογιαννιτισμό». Έρχεται όμως τώρα ο κ. Λαμτζίδης και ανταπαντώντας στον κ.Μπακογλίδη σημειώνει ότι την παροχή στοιχείων για πράξεις ή παραλείψεις οργάνων του Δήμου δεν τη ζήτησε κατόπιν κάποιων «συκοφαντικών καταγγελιών» αλλά μετά τη δημοσίευση της έκθεσης πεπραγμένων 2016 του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Ολόκληρη η απάντηση του επικεφαλής της ΡΕΚΚ Μανόλη Λαμτζίδη έχει ως εξής:
«Αντί της απόκρυψης και της συσκότισης προκρίνουμε σταθερά την πλήρη ενημέρωση, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία.
Δεν υπηρετεί τη διαφάνεια, ούτε την υποχρέωση της ενημέρωσης και της απόδοσης λογοδοσίας η συνεχιζόμενη  άρνηση εκ μέρους του Δημάρχου  Καλαμαριάς παροχής στοιχείων για πράξεις η παραλείψεις οργάνων του Δήμου που θίγουν το κύρος του Δήμου, που έχουν εντοπιστεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές η εισαγγελικές αρχές και οι οποίες ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσω δημοσίων εγγράφων αυξημένου κύρους (Έκθεση Πεπραγμένων 2016 του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, σελ. 18, α/α 20 του σχετικού Πίνακα).
Η συγκεκριμένη περίπτωση που προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό και σύγχυση στο Δήμαρχο περιήλθε σε γνώση της ΡΕΚΚ, αλλά και πολλών άλλων πολιτών, μέσω δημοσιευμένης στο Διαδίκτυο Έκθεσης Πεπραγμένων του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και όχι από κάποια ανώνυμη καταγγελία. Και εμείς, όπως κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιόμαστε:
«Τι ακριβώς συνέβη Δήμαρχε και δε θέλεις να μαθευτεί; Και πως από “υποθέσεις που ανοίγονται κατόπιν συκοφαντικών καταγγελιών” –όπως γράφεις στην απάντησή σου στο αίτημά μας - ομολογείς με την ανακοίνωσή σου ότι πρόκειται για “ποινικές ή διοικητικές έρευνες” ;
Επομένως, παραδέχεσαι δημόσια ότι ο Δήμος έχει “ποινικές και διοικητικές εμπλοκές”.
Γιατί δεν κάνεις το επόμενο βήμα να μας ενημερώσεις σε ποια κατεύθυνση και με ποιο περιεχόμενο γίνονται οι έρευνες αυτές;
Αν δε θέλει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς να απαντήσει, ας μην το κάνει. Θα κριθεί, όπως κρίνεται καθημερινά για όλες τις  πράξεις του και τις παραλείψεις του. Ο λαός της Καλαμαριάς, δικαιούται να γνωρίζει και να γνωρίζει ποιοι θέλουν «να τον κρατούν στο σκοτάδι»!  Στο τέλος της θητείας, θα «κάνουμε το Ταμείο»!
Εμείς, απλά υπενθυμίζουμε  ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε να βγαίνουν όλα τα καλώς ή κακώς «πεπραγμένα» στο άπλετο φώς, και τίποτε να μη μένει στο σκοτάδι!
                                                  Καλαμαριά, 17.7.2017

                                                  Από το Γραφείο Τύπου της ΡΕΚΚ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.