Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Οι τράκτορες και τα... μυστήρια του Θερμαϊκού

Μυστήρια πράγματα, συμβαίνουν στο δήμο Θερμαϊκού με τους τράκτορες που μεταφέρουν τους συμπιεσμένους όγκους των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα προς το ΧΥΤΑ Μαυροράχης, με συνέπεια να γίνεται με ρυθμό… χελώνας η αποκομιδή των απορριμμάτων και να χρειάζονται τουλάχιστον δέκα ημέρες για να ξεβρωμίσει ο Δήμος μετά τη λήξη της απεργίας των συμβασιούχων.

Λογικά, η μεταφορά των συμπιεσμένων σκουπιδιών θα έπρεπε να γίνεται από τον ένα ιδιόκτητο τράκτορα που ανήκει στο Δήμο, αλλά και από έναν δεύτερο τράκτορα που είναι υποχρεωμένος – σύμφωνα με τη σύμβαση με την οποία αμοίβεται πλουσιοπάροχα- να διαθέτει ο εργολάβος που υλοποιεί το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων.
Σύμφωνα όμως με την υπ’ αριθμ. 303 απόφαση του δημάρχου Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη, που αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με ημερομηνία 26 Ιουνίου 2017, εγκρίνεται η απευθείας ανάθεση στην εταιρία «ΔΙΟΝ Τεχνική ΑΕ» του έργου «μεταφορά απορριμματοκιβωτίων από τον προσωρινό ΣΜΑ Νέας Μηχανιώνας στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης». Η απευθείας ανάθεση γίνεται για έξι μήνες και μάλιστα έναντι του ποσού των 70.680,00 ευρώ (με ΦΠΑ 24%), ενώ αναφέρεται στην απόφαση ότι ο εργολάβος θα λαμβάνει το ποσό των 380,00 ευρώ για κάθε δρομολόγιο.
Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν χρησιμοποιείται ο τράκτορας του Δήμου και γιατί δεν αναγκάζεται να διαθέσει έναν τράκτορα, σύμφωνα με την συμβατική του υποχρέωση ο ιδιώτης που ανέλαβε την καθαριότητα, παρά μόνο χρειάζεται να φύγουν από το δημοτικό ταμείο του Θερμαϊκού αυτά τα 70.680,00 ευρώ.
Υπάρχει όμως κι’ ένα δεύτερο ερώτημα: Αν διαιρέσουμε το ποσό των 70.680 ευρώ που θα δαπανηθεί για την μεταφορά των απορριμματοκιβωτίων, με το ποσό των 380 ευρώ που καθορίζεται για το κάθε δρομολόγιο, προκύπτει ότι η εταιρία θα πραγματοποιήσει συνολικά 180 δρομολόγια. Και καθώς η σύμβαση είναι εξάμηνη, αυτό σημαίνει ότι ο εργολάβος θα πραγματοοποιεί κάθε μήνα 31 δρομολόγια, ακόμη και τους μήνες που έχουν 30 ημέρες!

Πολύ θα θέλαμε να έχουμε μία πειστική απάντηση στα ερωτήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.