Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

«Συμπολιτεία»: Να δοθούν εξηγήσεις για το ρέμα Αγ.Τριάδας

Μία πολύ σοβαρή καταγγελία διατυπώνει η τοπική εφημερίδα «Περαία»: Ότι η κοίτη του ρέματος που κατεβαίνει από το γήπεδο της Αγίας Τριάδας, δέκα μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου, έχει φραχτεί και πάλι από τόνους κλαδιών, φύλλων και αδρανών υλικών, αν και είχε καθαριστεί από την Περιφέρεια μετά την έντονη βροχόπτωση.

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι ανησυχητικές για τους κατοίκους της περιοχής που ακόμη δεν μπορούν να ξεπεράσουν τις συνέπειες των περσινών πλημμυρών που έπληξαν το δήμο Θερμαϊκού και με τρόμο αναρωτιούνται τι θα γίνει στην Αγία Τριάδα αν επαναληφθεί ένα παρόμοιο ακραίο καιρικό φαινόμενο.

 Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" με ανακοίνωσή της καλεί τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού να δώσει αμέσως εξηγήσεις για το θέμα αυτό.Εάν μεν πρόκειται για ιδιώτες που αυθαίρετα πετούν τα ογκώδη απορρίμματα τους, να τους αναζητήσει και να ζητήσει την ποινική τους δίωξη αλλά και την αποζημίωση του Δήμου. Εάν δε η εναπόθεση των κλαδιών και των αδρανών υλικών στο ρέμα της Αγίας Τριάδας έγινε από τη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας ή εν γνώσει των αρμόδιων αντιδημάρχων, τότε να αναζητήσει τις όποιες ευθύνες προκύπτουν και να απαιτήσει τις παραιτήσεις όσων εμπλέκονται στην υπόθεση. Και σε κάθε περίπτωση πάντως, να μεριμνήσει ώστε εντός της ημέρας να απομακρυνθούν από το ρέμα της Αγίας Τριάδας όλα τα υλικά που φράζουν την κοίτη του και αποτελούν κίνδυνο νέων πλημμυρών σε μία πιθανή νεροποντή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.