Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Απολύτως κατάλληλο το νερό του Θερμαϊκού

Και νέες μικροβιολογικές μετρήσεις των νερών του Θερμαϊκού, καταδεικνύουν την καταλληλότητα για κολύμβηση, αναφέρει σε δελτίο τύπου ο δήμος Θερμαϊκού.  

Έπειτα και από νεότερες  μετρήσεις και ελέγχους, χημικούς και μικροβιολογικούς, που διενεργήθηκαν  στις 8 Ιουλίου 2017, διαπιστώθηκε ότι τα νερά της θαλάσσιας περιοχής Περαίας, Αγγελοχωρίου, Μηχανιώνας κ.ά., που άλλωστε έχουν βραβευθεί κι εφέτος με 4 γαλάζιες σημαίες, είναι εξαιρετικής ποιότητας χωρίς κανένα κίνδυνο για τους λουόμενους.
Συγκεκριμένα, από μικροβιολογικές μετρήσεις που έγιναν στην Περαία διαπιστώθηκε ότι τα νερά έχουν τον ελαχιστότατο αριθμό μικροβίων 14 (με όριο τα 250), και εντερόκοκκους 6 (με όριο 100), δηλαδή μηδαμινές ποσότητες, ενώ οι μετρήσεις που έγιναν στο Αγγελοχώρι (τοποθεσία ‘’Τουρμπαλί’’) κατέδειξαν  αντίστοιχα ένα (1) μικρόβιο και κανένα (0) εντερόκοκκο.

Ο Δήμος Θερμαϊκού υπεύθυνα διαβεβαιώνει  για άλλη μια φορά τους λουόμενους στις παραλίες μας ότι τα νερά είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμβηση και ουδείς λόγος ανησυχίας για την υγεία τους συντρέχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.