Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Διάβημα της «Συμπολιτείας» στην Εθνική Τράπεζα για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στη Ν.Μηχανιώνα

Δε φτάνει που μπήκε λουκέτο στο υποκατάστημα της ΕΤΕ, σήκωσαν και το ΑΤΜ
Σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας προχώρησε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για το κλείσιμο του υποκαταστήματός της στη Νέα Μηχανιώνα εδώ και τέσσερις μήνες και την αφαίρεση πριν λίγες ημέρες του ΑΤΜ, με συνέπεια να υφίστανται ταλαιπωρία οι δημότες που διατηρούν λογαριασμούς στην ΕΤΕ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή της η «Συμπολιτεία» προς τον πρόεδρο της ΕΤΕ κ. Παναγιώτη-Αριστείδη Θωμόπουλο, το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι εκατοντάδες συναλλασσόμενοι με την Εθνική Τράπεζα πολίτες, να υποβάλλονται καθημερινά σε ταλαιπωρία αλλά και σε έξοδα, καθώς εξαναγκάζονται πλέον, υπό δυσμενείς πολλές φορές καιρικές συνθήκες, να διανύσουν μία απόσταση 12+12= 24 χιλιομέτρων για να μεταβούν στο κοντινότερο υποκατάστημα της ΕΤΕ στην Περαία προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
«Η ενέργεια αυτή, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος και την αφαίρεση του μηχανήματος ΑΤΜ από τη Νέα Μηχανιώνα, θεωρούμε ότι αποτελεί πρώτα απ’ όλα πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της ΕΤΕ, αποδυναμώνει τη θέση της στην περιοχή και διώχνει παραδοσιακούς επί δεκαετίες πελάτες της να στραφούν προς τις υπόλοιπες λειτουργούσες τράπεζες, αποσύροντας τις καταθέσεις τους και διακόπτοντας τις συναλλαγές τους με την Εθνική Τράπεζα», υπογραμμίζει η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού».
Το πλήρες κείμενο της επιστολής, που κοινοποιείται επίσης στον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη, έχει ως εξής:


Π Ρ Ο Σ
Τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

κ. Παναγιώτη-Αριστείδη Θωμόπουλο

Α θ ή ν α

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.       Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΕ κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη
2.       Αναπληρωτές Διευθύνοντες Συμβούλους ΕΤΕ, κκ Δημήτριο Δημόπουλο και Παύλο Μυλωνά,
3.       Γενικό Διευθυντή και Γραμματέα Διοικητικού Συμβουλίου ΕΤΕ κ. Παναγιώτη Δασμάνογλου
4.       Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη

                                                                        Περαία 3 Ιουλίου 2017

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,
Με την επιστολή αυτή η δημοτική μας κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την αψυχολόγητη ενέργεια της ΕΤΕ να κλείσει από τον περασμένο Φεβρουάριο οριστικά το υποκατάστημά της στη Νέα Μηχανιώνα και εδώ και λίγες ημέρες να αποσύρει το ΑΤΜ που υπήρχε στο συγκεκριμένο χώρο, στην οδό Κ.Βάρναλη. Με συνέπεια, εκατοντάδες συναλλασσόμενοι με την Εθνική Τράπεζα συμπολίτες μας, να υποβάλλονται καθημερινά σε ταλαιπωρία αλλά και σε έξοδα, καθώς εξαναγκάζονται πλέον, υπό δυσμενείς πολλές φορές καιρικές συνθήκες, να διανύσουν μία απόσταση 12+12= 24 χιλιομέτρων για να μεταβούν στο κοντινότερο υποκατάστημα της Περαίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
Σημειώνουμε ότι το υποκατάστημα Νέας Μηχανιώνας της ΕΤΕ, που λειτουργούσε εδώ και μισό περίπου αιώνα, εξυπηρετούσε περισσότερους από 12.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και πολλές επιπλέον χιλιάδες τους θερινούς μήνες. Και εκτός των άλλων, κάλυπτε τις ανάγκες των σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, που εδρεύει στη Ν.Μηχανιώνα, της Ιχθυόσκαλας Νέας Μηχανιώνας, καθώς και των πλοιοκτητών και αλιέων της περιοχής, καθώς εδώ βρίσκεται ο μεγαλύτερος σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη αλιευτικός στόλος.
Η ενέργεια αυτή, για το κλείσιμο του υποκαταστήματος και την αφαίρεση του μηχανήματος ΑΤΜ από τη Νέα Μηχανιώνα, θεωρούμε ότι αποτελεί πρώτα απ’ όλα πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της ΕΤΕ, αποδυναμώνει τη θέση της στην περιοχή και διώχνει παραδοσιακούς επί δεκαετίες πελάτες της να στραφούν προς τις υπόλοιπες λειτουργούσες τράπεζες, αποσύροντας τις καταθέσεις τους και διακόπτοντας τις συναλλαγές τους με την Εθνική Τράπεζα.
Ελπίζουμε κ.πρόεδρε ότι θα αντιληφθείτε το τεράστιο λάθος που διαπράχθηκε με το κλείσιμο του υποκαταστήματος και την αφαίρεση του ΑΤΜ της ΕΤΕ από τη Νέα Μηχανιώνα, προβαίνοντας στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.
                                                                       
Για τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»
                                                                                 Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                                      επικεφαλής της δημοτικής παράταξης

                                                                              δημοσιογράφος-συγγραφέας   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.