Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Η Ένωση Συντακτών καταγγέλει τη Σ.Βούλτεψη για ανοίκεια επίθεση

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωσή της δίνει αποστομωτική απάντηση στη βουλευτή της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη, για την ανοίκεια επίθεση που εξαπέλυσε με ερώτησή της κατά της ΕΣΗΕΜΘ για την πρωτοβουλία της να καθιερωθεί η «Χάρτα της Ειδομένης», ένας Κώδικας Δεοντολογίας για τη δημοσιογραφική κάλυψη θεμάτων που αφορούν πρόσφυγες, μετανάστες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΕΣΗΕΜΘ «η δημοσιογράφος-βουλευτής δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απευθυνθεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ώστε να διασταυρώσει στοιχειωδώς τις πληροφορίες που της μετέφεραν όσοι επιδίδονται σε συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης της Ένωσης. Αντιθέτως, μετέφερε ένα πλήθος συνωμοσιολογικών ανακριβειών στη Βουλή, προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες και στο κοινοβουλευτικό έργο και στην Ενημέρωση που υποτίθεται ότι υπηρετεί η ίδια και όποιοι της υπαγόρευσαν την εν λόγω Ερώτηση».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ έχει ως εξής:
«Η αγωνία της βουλευτή Αθηνών της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη να παραγάγει κάποιο κοινοβουλευτικό έργο την οδήγησε να καταθέσει στη Βουλή Ερώτηση που αφορά πρωτοβουλίες και δράσεις της ΕΣΗΕΜ-Θ
Αν και δημοσιογράφος η ίδια, όχι μόνο επιτίθεται με ανοίκειο τρόπο σε μια Ένωση Συντακτών, αλλά ζητεί ευθέως από υπουργούς να παρέμβουν στη λειτουργία της, παραβιάζοντας κάθε αρχή ανεξαρτησίας (πιθανώς από συνήθεια, μετά την προσωπική εμπλοκή της στο κλείσιμο της ΕΡΤ). 
Συγκεκριμένα, η βουλευτής ζητά από τον υπουργό Εξωτερικών, και την υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) να παρέμβουν για να ακυρωθεί η πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜ-Θ να καθιερωθεί η «Χάρτα της Ειδομένης», ένας Κώδικας Δεοντολογίας για τη δημοσιογραφική κάλυψη θεμάτων που αφορούν πρόσφυγες, μετανάστες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, βλέποντας πίσω της φαντάσματα μειονοτήτων και αντεθνικών ΜΚΟ. Επιπλέον τους ζητεί να υποστηρίξουν μια ανοίκεια επίθεση στην ΕΣΗΕΜ-Θ επειδή η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων δεν υιοθετεί την ονομασία ΠΓΔΜ για την αντίστοιχη χώρα, ενώ η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι η μόνη ελληνική Ένωση Συντακτών που έχει θέσει κι εξακολουθεί να θέτει το συγκεκριμένο ζήτημα, διαμαρτυρόμενη εντός των ορίων που αναλογούν στη λειτουργία ανεξάρτητων δημοσιογραφικών οργανώσεων. 
Για όλα τα παραπάνω, η δημοσιογράφος-βουλευτής δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να απευθυνθεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ, ώστε να διασταυρώσει στοιχειωδώς τις πληροφορίες που της μετέφεραν όσοι επιδίδονται σε συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης της Ένωσης. Αντιθέτως, μετέφερε ένα πλήθος συνωμοσιολογικών ανακριβειών στη Βουλή, προσφέροντας κάκιστες υπηρεσίες και στο κοινοβουλευτικό έργο και στην Ενημέρωση που υποτίθεται ότι υπηρετεί η ίδια και όποιοι της υπαγόρευσαν την εν λόγω Ερώτηση.
Το σύνολο των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναπτύσσει η ΕΣΗΕΜ-Θ είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τους σκοπούς που περιγράφονται στο Καταστατικό της, και η Ένωση είναι πάντα στη διάθεση όσων έχουν ενδιαφέρον γι’ αυτές για να τους ενημερώσει.

Κάθε επίθεση στην ανεξαρτησία της θα έχει απάντηση με ακόμη περισσότερες πρωτοβουλίες και έργο υπέρ της Ενημέρωσης και των δημοσιογράφων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.