Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Κομποστοποιητές παραδίδει στους πολίτες ο δήμος Θέρμης

Πενήντα νέοι κομποστοποιητές διανέμονται σε νοικοκυριά όλων των οικισμών του Δήμου Θέρμης, ανάλογα με τις ήδη καταγεγραμμένες ανάγκες από την αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου και θα μπορούν οι πολίτες να χρησιμοποιήσουν άμεσα το παραγόμενο υλικό.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πρέπει έχουν σταθερή συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση αλλά και την υπηρεσία Καθαριότητας, που θα καταγράφουν τα στοιχεία και τα αποτελέσματα, θα διευκολύνουν τους πολίτες και θα απαντούν σε πιθανές απορίες τους.
Παράλληλα, κατά τη χρήση των νέων κάδων θα ελέγχεται ο σωστός τρόπος χρήσης των κομποστοποιητών. Για την απόκτηση του οικιακού κομποστοποιητή, όσοι δημότες ενδιαφέρονται θα πρέπει να απευθύνονται στην αρμόδια Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμης, από όπου μάλιστα θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται και για τους όρους χρήσης τους, ενώ θα ισχύσει η σειρά προτεραιότητας ανάλογα με τη ζήτηση και τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί. Η παράδοση των κομποστοποιητών, θα γίνει από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Θέρμης.

«Στόχος μας η μείωση των απορριπτόμενων απορριμμάτων στους συμβατικούς κάδους και η επιτόπου οικιακή διαχείρισή τους με σκοπό την παραγωγή κομπόστ. Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια αναβάθμισης της αισθητικής εικόνας του Δήμου μας, με εκσυγχρονισμό των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στην αποκομιδή των απορριμμάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στέλιος Γκιζάρης, ενώ αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο σημαντικό ρόλο των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.