Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Μ.Λαμτζίδης: Μπορούμε να είμαστε περήφανοι!

του Μανόλη Λαμτζίδη
Η Ριζοσπαστική Ενωτυική Κίνηση Καλαμαριάς (ΡΕΚΚ), «ηλικίας» μόλις 3 ετών, πρώτη άνοιξε με δημόσια εκδήλωση στις 12 Ιουνίου το ζήτημα της απόδοσης του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στους πολίτες,  την ίδια στιγμή που η σημερινή δημοτική αρχή με διασυνδέσεις με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλος κλπ.) και της ΝΔ (Σταμάτης κλπ.), κομμάτων που κυβερνούσαν είτε εναλλάξ, είτε μαζί τη χώρα για δεκαετίες, δεν έκανε τίποτε στην κατεύθυνση αυτή.

Αντίθετα, ο χώρος γέμισε με αυθαίρετα, με άτυχα αδέσποτα σκυλιά, που ορμούσαν σε άτυχους επισκέπτες και τους τραυμάτιζαν σοβαρά, με διάφορους απίθανους καταπατητές, ενώ το γέμιζε με «μπάζα» και αδρανή υλικά υποβαθμίζοντας το χώρο.
Παραθέτω δύο δημοσιεύματα, από τα οποία προκύπτει ότι η διαδικασία της απόδοσης του χώρου στους πολίτες προχωράει σταθερά.
Μπορούμε λοιπόν να είμαστε περήφανοι! Ο αγώνας για απόδοση όλων των δημόσιων χώρων του Δήμου στους πολίτες συνεχίζεται.
Καλαμαριά, 1 Σεπτεμβρίου 2017
Μανόλης Λαμτζίδης
Επικεφαλής της ΡΕΚΚ


«Μετά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ένα ακόμα πρώην στρατόπεδο αναμένεται να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Ο λόγος για το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, το οποίο όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης θα δοθεί στους κατοίκους της Καλαμαριάς και τον ομώνυμο δήμο.
Σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να επισκεφτεί το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης η υφυπουργός Οικονομικών κ. Παπανάτσιου η οποία αφού συναντηθεί με την διευθύντρια του γραφείου, Κατερίνα Νοτοπούλου θα βρεθεί το απόγευμα μαζί της στον χώρο.
Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι η απόδοση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα στην τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς θα είναι μια από τις εξαγγελίες Τσίπρα στην 82η ΔΕΘ.” 


“Σφοδρή επίθεση Βερναρδάκη για το δημοσίευμα για το Παύλου Μελά-«Το παρακράτος της δεξιάς έχει ενοχληθεί»

Σκληρή κριτική πραγματοποιεί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης με αφορμή το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Μακεδονία» για το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης όπως ανέφερε.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης, «Το βαθύ Κράτος της Δεξιάς (βλ, παρακράτος) στην Θεσσαλονίκη έχει ενοχληθεί βαθύτατα τον τελευταίο καιρό. Τα αποστήματα που έχει δημιουργήσει σπάνε ένα - ένα: ΟΑΣΘ, Διοικήσεις και προμήθειες Νοσοκομείων, Εργολαβίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλά άλλα μικρότερα (αλλά με μεγάλες "υπεραξίες"). Στην απόγνωσή του προσπαθεί να δημιουργήσει ή και να προκαλέσει διάφορα μικρο-προβλήματα, πιστεύοντας ότι θα πλήξει την κυβερνητική πολιτική. Ετσι, η γνωστή εφημερίδα κυκλοφορεί σήμερα με ένα παραπλανητικό πρωτοσέλιδο, μια εβδομάδα πριν την επίσημη επίσκεψη του ΠΘ για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, "παίζοντας" στο γνωστό μοτίβο της επικοινωνιακής μείωσης του Αλέξη Τσίπρα. Μικρές κινήσεις, αυτοαναφορικές, ενός καθεστώτος που πνέει τα λοίσθια».
Όπως λέει ο ίδιος στην  εν λόγω ανάρτηση, η Κυβέρνηση απαντά σε τρεις άξονες
«α) με όλα τα μεγάλα και μικρά έργα που βάλτωναν εξαιτίας των συμφερόντων στην Θεσσαλονίκη (π.χ. Μετρό).
β)με την επέκταση ενός τεράστιου δικτύου κοινωνικών πολιτικών, με αιχμή τη γενίκευση των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της πόλης, την επίλυση της σχολικής στέγης στην Δυτική Θεσσαλονίκη, τη ριζική αναβάθμιση των υπηρεσιών και των υποδομών υγείας.
γ) με την απόδοση των Στρατοπέδων Π. Μελά και Κόδρα σε δημόσια χρήση και αξιοποίηση. Και επειδή οι προβοκάτσιες και οι αναστολές πιθανόν να είναι συνεχείς, η νομική θωράκιση της απόδοσης και των δύο χώρων θα γίνει με νομοθετική ρύθμιση από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών την επόμενη εβδομάδα-πιθανότερο στο νομοσχέδιο του Υπ.Εργασίας που ξεκινά σήμερα στη Βουλή».
Τέλος αναφερόμενος «στη διοικητική τομή που ξεκίνησε στην πόλη», όπως χαρακτηρίζει το γραφείο του Πρωθυπουργού, σημειώνει  ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.