Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Ναι μεν αλλά.... Μαυρομάτη για τις διακοπές της ΔΕΗ

Επιβεβαιώνει τη «Συμπολιτεία» αλλά την κατηγορεί για... ψηφοθηρία!! 
Επιβεβαιώνει πλήρως και δικαιώνει τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης, σχετικά με τις συχνές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή, δηλώνει ότι συμμερίζεται την οργή και αγανάκτηση των πολιτών για το θέμα αυτό, αλλά βρίσκει ευκαιρία να επιτεθεί στη «Συμπολιτεία» κατηγορώντας την για … «εύκολη αντιπολίτευση και ψηφοθηρική κεφαλαιοποίηση της δυσφορίας των πολιτών»!!.
H «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με επιστολή της προς τη δημοτική αρχή, περιέγραφε την άσχημη κατάσταση που δημιουργείται σε όλες τις περιοχές του Δήμου από τις συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ανέφερε τη ζημία που υφίστανται οι δημότες και ζητούσε από το δήμο Θερμαϊκού να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τη ΔΕΗ προκειμένου να σταματήσει το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη δημοτική αρχή για το ζήτημα αυτό έχει ως εξής:

Οι συχνές διακοπές της ΔΕΗ ταλαιπωρούν τους κατοίκους στον δήμο Θερμαϊκού 
Με αφορμή την επιστολή της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού με την οποία ζητά από τη διοίκηση να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς τη ΔΕΗ για το θέμα των πολύωρων διακοπών, ενημερώνουμε ότι:
Η δημοτική αρχή του Δήμου Θερμαϊκού κατανοεί και συμμερίζεται την αγανάκτηση που εκφράζεται από δημότες σχετικά με τις συχνότατες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ, που παρατηρούνται σε όλη την έκταση του Δήμου μας, ιδιαίτερα σε ημέρες ακόμη και μικρής βροχόπτωσης.
Αισθανόμαστε πραγματικά θιγμένοι από την παροχή υπηρεσιών που προσφέρει η ΔΕΗ και γι' αυτό το λόγο έχουμε διαμαρτυρηθεί κατ' επανάληψη με παραστάσεις στην εταιρία. Από τον Φεβρουάριο του 2017 ήδη έχουμε αποστείλει έγγραφη διαμαρτυρία (αρ. πρωτ. 3673/22-2-2017) ζητώντας την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.
Τονίζαμε πως παρά τις αναβαθμίσεις και την μερική υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου δεν παρατηρήσαμε να βελτιώνεται η κατάσταση, η οποία τουναντίον διαρκώς επιδεινώνεται. Οι πολλαπλές κατά καιρούς διακοπές διαταράσσουν την ομαλή ζωή της πόλης. Ιδιαίτερα πλήττονται από αυτή την δυσλειτουργία όσοι δημότες μας αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, οι επαγγελματίες εστίασης έχοντας να αντιμετωπίσουν την αλλοίωση τροφίμων και τις συχνές βλάβες των ηλεκτρικών συσκευών αλλά και όλα τα νοικοκυριά.
Επίσης σημειώσαμε τον κατά καιρούς αδικαιολόγητο ηλεκτροφωτισμό οδών (δημοτικό φωτισμό) κατά τις πρωινές ώρες λόγω κακών ρυθμίσεων, γεγονός που έχει κόστος που επιβαρύνει αναίτια τον Δήμο με σαφή υπαιτιότητα της ΔΕΗ.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητήσαμε την άμεση διευθέτηση του οξυμένου προβλήματος.
Άρα παραβιάζουν ανοιχτές θύρες αυτοί που, αν και όφειλαν να γνωρίζουν, δημοσιοποιούν επιστολές με ανάλογα αιτήματα προς την διοίκηση του Δήμου επιδιώκοντας την εύκολη αντιπολίτευση και ψηφοθηρική κεφαλαιοποίηση της δυσφορίας των πολιτών. Όλοι, διοίκηση, δημοτικές παρατάξεις και κάτοικοι δεν μπορεί παρά να είμαστε στην ίδια πλευρά, τουλάχιστον σε θέματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των δημοτών μας.

"Είναι βέβαιο ότι η προβληματική λειτουργία της ΔΕΗ σε καιρικές συνθήκες που δεν δικαιολογούν τόσες διακοπές, πλήττει την κανονικότητα στη ζωή του Δήμου μας. Αρνούμαστε να αποδεχθούμε την κατάσταση και θα προχωρήσουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, μαζί με τους δημότες μας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή και διαρκής ηλεκτροδότηση της περιοχής μας" δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Την επιστολή της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» για τις διακοπές της ΔΕΗ μπορεί να τη διαβάσει κανείς στο http://farosthermaikou.blogspot.gr/2017/08/blog-post_44.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.