Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Προχωρούν οι προεργασίες για αξιοποίηση του Παύλου Μελά

Επιτόπια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, μεταξύ του γγ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Αθανάσιου Βούρδα, της προϊσταμένης του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου και του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της παρουσίασης, στο τέλος Οκτωβρίου, του σχεδίου αξιοποίησης τού πρώην στρατοπέδου, συζητήθηκαν -μεταξύ άλλων- ο φορέας διαχείρισης, το master plan, η ωριμότητα επιμέρους μελετών, το σχέδιο ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η πιθανότητα συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Βούρδας, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα είναι όλοι έτοιμοι στο τέλος Οκτωβρίου για την παρουσίαση του σχεδίου αξιοποίησης του πρώην στρατοπέδου, το οποίο, όπως τόνισε, «δεν θα είναι απλώς μία ανάσα, αλλά ανατροπή τρόπου ζωής, σαφέστατα προς το καλύτερο, και όχι απλώς για τον Δήμο Παύλου Μελά αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης».
«Ο δήμος δουλεύει πάνω σε αυτήν τη βάση και έχει σε μεγάλο βαθμό έτοιμο το επιχειρησιακό του σχέδιο» σημείωσε ο γγ του υπουργείου Μεταφορών, επισημαίνοντας πως «σε ό,τι αφορά το κομμάτι της δημιουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου ήδη είναι σε εξέλιξη οι οριστικές μελέτες, υπάρχει και το ποσό της χρηματοδότησης των 12 εκατομμυρίων για τη διαμόρφωσή του και από εκεί και πέρα θα πρέπει να αρχίσει να προσδιορίζεται και η χρήση των κτιρίων, να οριστικοποιηθούν οι μελέτες για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν τα οικήματα που υπάρχουν μέσα στον χώρο του πρώην στρατοπέδου».

«Διαμορφώνεται ένας πνεύμονας πρασίνου και σταδιακά, με επιπλέον χρήσεις μουσειακού ή εκπαιδευτικού χαρακτήρα, θα μπορέσει να είναι πηγή ζωής για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο κ. Βούρδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.