Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Πρώτο κουδούνι αύριο στα σχολεία όλης της χώρας

Πρώτο κουδούνι αύριο Δευτέρα  στα σχολεία όλης της χώρας, σημαίνοντας  την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Οι μαθητές θα περάσουν τα κάγκελα του σχολείου, χαρούμενοι που θα επιστρέψουν στα θρανία, αλλά και που θα συναντήσουν τους φίλους και δασκάλους ή καθηγητές τους.

Με την προσέλευση των μαθητών το πρωί της Δευτέρας θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι, θα ακολουθήσει ο καθιερωμένος αγιασμός και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή των βιβλίων
Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι προσλήψεις του αριθμού-ρεκόρ 15.371 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.
Όπως ανακοίνωσε, ακόμη, το Υπουργείο Παιδείας, η επέκταση του ολοήμερου προγράμματος διδασκαλίας, πέραν των 3.600 πολυθέσιων δημοτικών σχολείων της επικράτειας, στα ολιγοθέσια (μονοθέσια, διθέσια και τριθέσια), έχει ολοκληρωθεί πλήρως και έτσι η νέα σχολική χρονιά θα βρει τους περίπου 14.000 μαθητές των 834 ολιγοθέσιων δημοτικών στις πιο απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας, με ειδικότητες και ολοήμερο πρόγραμμα διδασκαλίας.
Ακόμη, ιδιαίτερη προτεραιότητα δόθηκε φέτος -για δεύτερη συνεχή χρονιά- στην στελέχωση και την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.
Παράλληλα, το υπουργείο ανακοίνωσε για τα ολιγοθέσια δημοτικά, ότι έχουν ήδη εφοδιαστεί με 1.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσφορά της Εθνικής Τράπεζας, για τη διδασκαλία και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών τους.
Στα 41 συνολικά σχολεία του δήμου Θερμαϊκού (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, ο αγιασμός θα τελεσθεί μεταξύ των ωρών 8:30 και 10:30 π.μ., πλην του Γυμνασίου – 1ου ΓΕΛ Επανομής που θα γίνει ο αγιασμός στις 11:30 π.μ. από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνο.

Περισσότερα για την έναρξη της σχολής χρονιάς: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2017/09/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.