Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Θαύμα: Μετά από ένα χρόνο άρχισαν τα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες στο Θερμαϊκό!

Αντιστήριξη του βράχου του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας
Εξελίσσονται ικανοποιητικά τα έργα αποκατάστασης των περιοχών του δήμου Θερμαϊκού, που είχαν πληγεί σοβαρά από τις πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου 2016. Αν και χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να μπουν επιτέλους μπροστά τα συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρότι εδώ και πολύ καιρό είχαν διατεθεί από τα αρμόδια υπουργεία τα απαραίτητα κονδύλια.

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη από τις 14 Δεκεμβρίου του περασμένου χρόνου, πριν δηλαδή εννέα μήνες, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωνε στη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης ότι «ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στις περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού». Ευτυχώς που αυτό το "ξεκινούν" χρειάστηκε μόνο τόσο... λίγο χρόνο.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, ενημέρωσε ότι προχωρούν κανονικά τα έργα αποκατάστασης σε τρία σημεία που είχαν υποστεί καθιζήσεις και κινδύνευαν με νέες μεγαλύτερες κατολισθήσεις, στις περιοχές του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας, του Αγνάντι στην παραλία της Επανομής και του ΠΙΚΠΑ Αγίας Τριάδας.
Όπως είπε ο κ. Μαυρομάτης, έχει απεμπλακεί πλέον και το θέμα των ασφαλτοστρώσεων. Και για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης πήρε την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, ώστε οι αναθέσεις των έργων αυτών να γίνουν με διαπραγμάτευση. Πρόκειται για ποσό 500.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στη δημοτική ενότητα Επανομής και άλλες 500.000 για ασφαλτοστρώσεις στη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας, ενώ είναι ακόμη σε εκκρεμότητα και το έργο, ύψους 1.100.000 για την ανάπλαση της πλαζ της Νέας Μηχανιώνας, εκεί που χάθηκε από τα νερά η άτυχη Σταυρούλα Πιπερά.

Πάντως ο δήμαρχος Θερμαϊκού δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι υπάρχει η βούληση από το αρμόδιο υπουργείο να διαθέσει και επιπλέον ποσό, αν χρειαστεί, ώστε να κλείσουν όλες οι πληγές που άνοιξαν στην περιοχή οι περσινές καταστροφικές πλημμύρες. Και στην κατεύθυνση αυτή δόθηκε και η νέα τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για την περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.