Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΕΔ: «Θετικό το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας»

Η πορεία των προγραμμάτων της κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας συζητήθηκαν, κατά τη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε xθες στη Θεσσαλονίκη.

Οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης ομόφωνα εξήραν το σχεδιασμό του προγράμματος που, για πρώτη φορά, συνδυάζει τη μισθωτή εργασία με την προσφορά  μετρήσιμων έργων και υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία.
«Η κεντρική κυβέρνηση μετέφερε πόρους και εμπιστεύθηκε  τους δήμους της χώρας για την υλοποίηση ενός προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που βοηθάει τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας να επιστρέψουν στην εργασία, καθώς αποδεδειγμένα δεν προσλαμβάνονται από τον ιδιωτικό τομέα» τόνισε ο προέδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, ο οποίος ζήτησε τη συνέχιση του προγράμματος.
«Η μείωση της ανεργίας είναι προς όφελος της τοπικής αυτοδιοίκησης» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος χαρακτήρισε θετικό το πρόγραμμα, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στην πρώτη του εφαρμογή.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σημείωσε ότι «το πρόγραμμα δεν είναι για την κάλυψη των αναγκών των δήμων, αλλά για τις ανάγκες των ανέργων και κατέληξε, λέγοντας ότι «η κοινωφελής εργασία είναι το πρώτο βήμα, η κοινωνική οικονομία είναι το επόμενο βήμα και το πιο σημαντικό για την ουσιαστική αντιμετώπιση της ανεργίας».
Υπενθυμίζεται ότι στη Νέα Κοινωφελή Εργασία υλοποιούνται σεμινάρια Κοινωνικής Οικονομίας για όσους ωφελούμενους το επιθυμούν.
Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, τόνισε: «Πρέπει να επικροτούμε ότι σωστό και ωφέλιμο γίνεται. Η κοινωφελής ανήκει σε αυτή τη κατηγορία».
«Πρώτη φορά, συνδυάστηκε η καταπολέμηση της ανεργίας με την παραγωγή έργου» υπογράμμισε ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Πέτρος Σούλας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, αναφερόμενη στη φιλοσοφία της κοινωφελούς εργασίας, είπε ότι «η Νέα Κοινωφελής Εργασίας απευθύνεται στο σκληρό πυρήνα της ανεργίας, τους μακροχρόνια άνεργους, τα νοικοκυριά χωρίς κανέναν εργαζόμενο, τους ανέργους μεγάλης ηλικίας που βρίσκονται πλησίον της σύνταξης και σε ανέργους χαμηλού εισοδήματος. Θέλω να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου για την άριστη συνεργασία που είχαμε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Στηρίχθηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στην τήρηση της υπόσχεσης ότι θα δουλέψουμε όλοι μας στην υπηρεσία των ανέργων, χωρίς κόμμα και χρώμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.