Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Οι ελπίδες όλων στη σύσκεψη υπό τον Παπούλια

Θα βάλουν νερό στο κρασί τους οι πολιτικοί αρχηγοί για να σωθεί ο τόπος;
Οι ελπίδες όλων των Ελλήνων για να μπει ένα τέλος στην πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα στην κοινωνία, είναι στη σύσκεψη των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων της χώρας, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τη Δευτέρα. Ζητούμενο πλέον είναι εάν οι πολιτικοί αρχηγοί θα αφήσουν στην άκρη μικροκομματικά συμφέροντα και αλαζονική συμπεριφορά, προκειμένου να σωθεί ο τόπος από την καταστροφή.

Το πρόγραμμα της συνάντησης αυτής, παραμένει σε εκκρεμότητα μέχρι τη στιγμή αυτή. Προβλέπεται όμως ότι θα οριστικοποιηθεί μετά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος για να επιστρέψει την διερευνητική εντολή εν όψει του αδιεξόδου που δημιουργήθηκε.
Ο Κ. Παπούλιας παρακολούθησε με μεγάλη προσοχή τις επαφές μεταξύ των πολιτικών αρχηγών από την αρχή της εβδομάδας, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που ο ίδιος ανέθεσε διαδοχικά στους αρχηγούς της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, διαπιστώνοντας τον πολύ υψηλό βαθμό δυσκολίας του εγχειρήματος και τις αποκλίσεις, όπως αυτές προέκυψαν μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, με την άρνηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να αποτυπώνεται στο χτεσινοβραδινό τετ α τετ με τον Ευ. Βενιζέλο.
Το ραντεβού στο Προεδρικό Μέγαρο αποτελεί πρακτικά και την τελευταία δυνατότητα που προσφέρει το Σύνταγμα για την επίτευξη συγκλίσεων, ορίζοντας ρητώς ότι αν δεν προκύψει ούτε σε αυτή την περίπτωση συμφωνία, τότε απομένουν δύο κινήσεις: συμφωνία των κομμάτων για υπηρεσιακό πρωθυπουργό και κυβέρνηση (θεωρητικώς θα μπορούσε να παραμείνει ο Λουκάς Παπαδήμος), διαφορετικά ο Πρόεδρος να ορίσει υπηρεσιακό πρωθυπουργό (ο Πρόεδρος «αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 37 του Συντάγματος).
Η ανησυχία των Ευρωπαίων
Για τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδος, χρηματοπιστωτικά και εθνικά θέματα καθώς και για τις υποχρεώσεις της Αθήνας εν όψει των δύο κρίσιμων Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ενημέρωσε χτες ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Για τα ίδια ζητήματα αναμένεται να έχει ο Λ. Παπαδήμος και τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει εάν έχει θέσει θέμα μη παραμονής του στη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, σε περίπτωση νέων εκλογών.
Κατά πληροφορίες, πάντως, ο Λ. Παπαδήμος μετέφερε χτες στο Προεδρικό Μέγαρο τα μηνύματα έντονης ανησυχίας που λαμβάνει από Ευρωπαίους ηγέτες εν όψει της ρευστότητας και της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.

1 σχόλιο:

  1. Θα βάλουν νερό στο κρασί τους οι πολιτικοί αρχηγοί για να σωθεί ο τόπος;

    το νερωμενο κρασι αγαπητε συντακτη ,σημαινει ΝΟΘΕΙΑ! Αν τετοιο σας προσφερει ο ... ταβερνιαρης της γειτονιας σας , θα του γυρισετε πισω! Λοιπον ας παρουν καποιοι ειδηση οτι δεν ικανοποιει πια τον λαο το νοθευμενο καθεστως που προτεινεται απο πολλους να συνεχισει να διαχειριζεται τις τυχες μας. Η προταση του Συριζα ειναι καθαρη,ρεαλιστικη και κυριως σταθερη. Ελπιζουμε να παραμεινει ετσι!
    Κι ας παμε σε εκλογες! Δεν εχουμε πια να φοβηθουμε τιποτε! Οι αγορες δεν ειναι δικες μας , ειναι αυτων που αποφασισαν την φτωχεια των λαων και την αυξηση των δικων τους καταθεσεων! Αν και ειναι σαφης η θέση του συγκεκριμενου χωρου για την ευρωπη των λαων δεν μας απασχολει και τόσο ,ακομη και η ακροτητα που υπερασπιζονται καποιοι οτι οδηγουμαστε στη δραχμη και εκτος ευρωπης ! εμεις εχουμε μηδεν ευρω .Θα εχουμε μηδεν δραχμες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.