Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Γκρεμίστε την παράνομη κεραία της Αγίας Τριάδας


Ελπίζουμε ότι τη φορά αυτή ο δήμος Θερμαϊκού δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία και θα προχωρήσει στο γκρέμισμα του συστήματος παράνομων κεραιών που λειτουργεί παράνομα στην Αγία Τριάδα, δίπλα μάλιστα στο δημοτικό σχολείο. Το έγγραφο που απέστειλε προς την εταιρία Vodafone η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και περιβαλλοντολογικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται παρερμηνείας: Η κεραία πρέπει να κατεδαφιστεί πάραυτα!

Μάλιστα, σημειώνεται στο έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι δεν ισχύουν οι λόγοι που επικαλέστηκε στο από 16-3-2012 εξώδικό της η εταιρία. Η οποία ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να κατεδαφιστεί η κεραία, καθώς εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου 4053 που παρέχει διετή προθεσμία στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για τη νομιμοποίηση των κεραιών τους. Όμως, όπως με έμφαση υπογραμμίζεται στο έγγραφο, ο Νόμος 4053, άρθρο 31, παράγραφος 7, τονίζει κατηγορηματικά ότι:
«Για τις μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος μη αδειοδοτημένες εγκατεστημένες κατασκευές κεραιών, για τις οποίες έχει ήδη είτε υποβληθεί σχετική καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) είτε αυτεπαγγέλτως διαπιστωθεί η ύπαρξή τους, ολοκληρώνεται η διαδικασία επιβολής κυρώσεων σύμφωνα με το ισχύον κατά το χρόνο εγκατάστασής τους νομικό πλαίσιο και επιβάλλονται οι προβλεπόμενες σε αυτό κυρώσεις»
Με βάση λοιπόν αυτή ακριβώς τη διάταξη του νόμου 4053, η Γενική Διεύθυνση Χωροταξικής και περιβαλλοντολογικής Πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με το έγγραφό της που έχει αριθμό πρωτοκόλλου 2167/12-4-2012, καλεί την Vodafone «να μας γνωρίσετε άμεσα εντός τριών ημερών από την παραλαβή του παρόντος, εάν προτίθεστε να προβείτε με δικά σας μέσα στην καθαίρεση-απομάκρυνση της εν λόγω αυθαίρετης κεραίας, προκειμένου να διαφυλάξετε τον αφαιρούμενο εξοπλισμό και να μην σας καταλογισθεί από τη διοίκηση η δαπάνη των επικείμενων κατεδαφίσεων».
Στο ίδιο έγγραφο, υπενθυμίζονται οι δύο επιστολές που είχε αποστείλει η Περιφερειακή Ενότητα στις 28-2-2012 και 2-3-2012 προς την Πολεοδομία Θέρμης και το δήμο Θερμαϊκού, ζητώντας να προχωρήσουν στην αποξήλωση της παράνομης κεραίας.  Όταν τότε, με αφορμή τις επιστολές εκείνες, ελέγχαμε τη διοίκηση του δήμου ότι επέδειξε ολιγωρία στην αξιοποίηση των εγγράφων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για το γκρέμισμα της παράνομης κεραίας, κάποιοι από το δήμο Θερμαϊκού έσπευσαν να μας επιτεθούν, κατηγορώντας μας για… αναξιοπιστία. Επικαλούμενοι μάλιστα το νόμο 4053, του οποίου όπως φαίνεται, δεν είχαν πληροφορηθεί τις ακριβείς διατάξεις του.
Για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών μας, παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το νόμο 4053, αλλά και παλαιότερες αναρτήσεις μας για την παράνομη κεραία της Αγίας Τριάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.