Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ασφαλτόστρωση δρόμου σε... δόσεις !!


Χαρήκαμε όταν είδαμε το πρωί της Τρίτης ένα συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Θερμαϊκού να ασφαλτοστρώνει την οδό 25ης Μαρτίου, για την οποία γράψαμε τόσα σχόλια το τελευταίο διάστημα. «Επιτέλους», σκεφθήκαμε «έστω και αργά μπαίνει καινούριος ασφαλτοτάπητας στο σημαντικό αυτόν δρόμο της Νέας Μηχανιώνας».

Ήμασταν αποφασισμένοι να γράψουμε και σχετικό σχόλιο, επαινώντας τη διοίκηση του δήμου για την ενέργεια αυτή. Τελικά όμως, αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μία ασφαλτόστρωση … μισή ή μάλλον κατά δόσεις.
Οι λακκούβες βρίσκονται στο υπόλοιπο τμήμα 



Έπεσε λοιπόν ασφαλτοτάπητας στην οδό 25ης Μαρτίου, αλλά μόνο από την εκκλησία μέχρι την οδό Αυδημίου. Στη συνέχεια, έμεινε όπως ήταν πριν ένα κομμάτι του δρόμου, ενώ ασφαλτοστρώθηκε μία μικρή λωρίδα λίγων μέτρων πριν το γήπεδο, μπροστά στον φούρνο του Κράνια. Και από κει και πέρα…. τίποτα. Αν και το κομμάτι του ίδιου δρόμου από το γήπεδο μέχρι τα Κοιμητήρια, είναι αυτό που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα, με λακκούβες να δίνουν τριτοκοσμική όψη στη Ν.Μηχανιώνα.
Πάντως, o δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής που ρωτήθηκε σχετικά, μας είπε ότι σύντομα θα γίνει ασφαλτόστρωση και στο υπόλοιπο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου και ότι αυτό εξαρτάται από τοιν εργολάβο που ανέλαβε το έργο.
Πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι το κονδύλιο για την ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα στην οδό 25ης Μαρτίου, προέρχεται από χρήματα της ΣΑΤΑ Περαίας του έτους 2010 που δεν είχαν απορροφηθεί.
Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι πρόκειται για έναν – στην κυριολεξία – πολύπαθο δρόμο: Είχε ληφθεί απόφαση στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στις αρχές του 2011, συμπεριλήφθηκε μάλιστα η ανακατασκευή του στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους εκείνου, χωρίς να γίνει τίποτα. Επαναλήφθηκε η ίδια απόφαση και στις αρχές του 2012, πάλι με συμπερίληψή του στο τεχνικό πρόγραμμα για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.