Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Κλειστά την Τρίτη τα Δημαρχεία τις ώρες 12-3 μμ

Κλειστά θα μείνουν αύριο Τρίτη το μεσημέρι από τις 12 έως τις 3 τα δημαρχεία όλης της χώρας, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για το κούρεμα των αποθεματικών του ταμείου τους αλλά διεκδικώντας επίσης να υπάρξει «κούρεμα» των δανείων που έχουν πάρει από τις τράπεζες. Τρίωρη στάση εργασίας πραγματοποιεί την Τρίτη και η ΑΔΕΔΥ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι είναι «εφιαλτική η κατάσταση, στην οποία οδηγούνται χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια και εξακολουθούν να προωθούνται και σήμερα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και τις μετεκλογικές διαβεβαιώσεις της τρικομματικής Κυβέρνησης, ότι δεν θα ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους».
Οπως τονίζει, αυτό διαφαίνεται «τόσο από τη χθεσινή εξαγγελία της κυβέρνησης, διά στόματος υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να προχωρήσει σε νέα δραστική περικοπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και συγκεκριμένα σε νέα περικοπή κατά 22,68% στο -ήδη μειωμένο κατά 20%- εφάπαξ των Δημοσίων Υπαλλήλων, όσο και από τη σταθερή άρνηση για λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ανακούφιση χιλιάδων δανειοληπτών που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά, όχι όμως και τις δανειακές τους υποχρεώσεις».
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει την υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και τη λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων, να εξασφαλίσει την ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων και να διασφαλίσει τη βιωσιμότητά τους, καινα προχωρήσει σε άμεσο «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων ανάλογα με τη μείωση των μισθών.

Στάση εργασίας και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ
Με αίτημα το κούρεμα των δανείων που έχουν λάβει οι εργαζόμενοι, η ΠΟΕ-ΟΤΑ οργανώνει στάση εργασίας την Τρίτη, από τις 12.00 έως τις 15.00, οπότε θα πραγματοποιήσει πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα.
«Διεκδικούμε να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για κούρεμα των δανείων των εργαζομένων, όχι μόνο στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, αλλά και τις ιδιωτικές τράπεζες» ανακοίνωσε η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.