Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Προσπάθειες για να φωτισθεί η σκάλα της Μηχανιώνας


Η μεγάλη σκάλα της Ν.Μηχανιώνας, διακρίνεται θεοσκότεινη στο βάθος
Αγωνιώδεις προσπάθειες, καταβάλει όπως πληροφορούμαστε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών του δήμου Θερμαϊκού, Κωστής Κούτουκας, για την εξεύρεση του ποσού των 20.000 ευρώ που απαιτείται προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο φωτισμός στην μεγάλη σκάλα της Νέας Μηχανιώνας. Το σύστημα ηλεκτροφωτισμού της σκάλας, αχρηστεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, όταν εγκληματικά στοιχεία αφαίρεσαν τα καλώδια από τους στύλους, προκειμένου να πωλήσουν τον χαλκό.


Το απόλυτο σκοτάδι, που επικρατεί πλέον στην περιοχή της σκάλας, δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους κλοπών και καταστροφών στις Μηχανότρατες, που είναι ακινητοποιημένες από 1ης Ιουνίου και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου στην μεγάλη σκάλα. Ενώ κινδύνους τραυματισμού, αντιμετωπίζουν και οι ερασιτέχνες ψαράδες που από τα βράχια της σκάλας ρίχνουν τα βράδια τα δίχτυα τους. Όσο για τους περιπατητές, που τα βράδια έκαναν την καθιερωμένη βόλτα τους στη σκάλα, για ξεμούδιασμα και αναψυχή, σταμάτησαν προσωρινά την ενασχόληση αυτή, μέχρι να επανέλθει ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή.
Για την επανασύνδεση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της μεγάλης σκάλας,  υπάρχει πιεστική ανάγκη αποκατάστασής του, καθώς η περιοχή αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» για τους επισκέπτες της Νέας Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.