Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Φ.Κουβέλης: "Δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012"


Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα μέσα στο 2012», έδωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, πρόσθεσε ωστόσο: «Είναι εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση έχουμε βαθιά ύφεση, τίποτε δεν είναι δεδομένο. Αναζητούμε ισοδύναμα για τα 3 με 3,5 δισ. ευρώ.  Τα 8 δισ. ευρώ έχουν βρεθεί. Δεν θα έχουμε οριζόντια εφαρμογή μέτρων. Αν υπάρχουν μισθολογικές και συνταξιοδοτικές ακρότητες θα το εξετάσουμε. Η προσπάθεια μας είναι να μην περικοπούν τα προνοιακά επιδόματα» παρατήρησε ο κ. Κουβέλης.
Αναφερόμενος στο τέλος ακινήτων σημείωσε ότι η κυβέρνηση εξετάσει το ενδεχόμενο να υπάρξει ελάφρυνση πέραν των αυξημένων δόσεων με διάκριση κοινωνικών κατηγοριών.«Όσα νοικοκυριά είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο διεκδικούμε να εξαιρεθούν από το χαράτσι» είπε.
Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συζητηθεί με την τρόικα η μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα για την ανάσχεση της ανεργίας και αναθέρμανση της λειτουργίας της αγοράς» επισήμανε.
Για τους δανειολήπτες δήλωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει αφαίρεση από το εισόδημα πέραν του 30% του μηνιαίου μισθού στη δόση των τραπεζών, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει χαλάρωση του Τειρεσία.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ διαβεβαίωσε ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.