Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αγγελοχώρι: Όταν οι "Εθελοντές Πολιτισμού" δίνουν και την καρδιά τους για τα ΑΜΕΑ


Έστω καθυστερημένα, πρέπει να αναφερθούμε στη συγκινητική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαϊου στην παραλία του Αγγελοχωρίου. Η εκδήλωση, που οργάνωσε η κίνηση «Εθελοντές Πολιτισμού» τα είχε όλα: Εθελοντισμό, δημιουργία, υπέρβαση, συναίσθημα, μουσική, τραγούδι, διάθεση, ενθουσιασμό, ΑΜΕΑ, και στο τέλος, υπέροχο μπουφέ με σπιτικές λιχουδιές.

Μια εκδήλωση που έδωσε την ευκαιρία στους θεατές να εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο τη ζωή, την προσφορά, το χαμόγελο, το κουράγιο, την αγάπη για τους γύρω μας.
Η κίνηση, δημιουργήθηκε με βάση την «Χορωδία Αγγελοχωρίου», που υπάρχει εδώ και 5 χρόνια και την μικρή παλιά και παρατημένη μονοκατοικία που στέγαζε κάποτε την κοινότητα του Αγγελοχωρίου και που την παραχώρησε ο Δήμος. Εκεί, ξεκίνησαν οι δράσεις της κίνησης: Μαθήματα και δράσεις για παιδιά άνεργων και χαμηλόμισθων οικογενειών. Μαθήματα και δράσεις που προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ από τους  Εθελοντές Πολιτισμού. 
Ο χώρος γέμισε ζωή και ανθρώπους!  Από προσφορές συνανθρώπων, φτιάχτηκε ο χώρος όπου υπάρχουν: καναπές, κουρτίνες, ψυγείο, φουρνάκι που ζεσταίνονται τα φαγητά αλλά και ψήνονται οι κατασκευές από πηλό, χαλιά, πιάτα, ράφια, σόμπα κ.λπ.
Η μικρή μονοκατοικία είναι έτσι, η φωλιά, ο χώρος που στεγάζουν  με αγάπη, τις πρόβες, τα μαθήματα, τα σεμινάρια, την δανειστική βιβλιοθήκη. Τμήμα χειροτεχνίας που φιλοξενεί ήδη 25 παιδιά. Μαθήματα  Μουσικής με Αρμόνιο, Βιολί, Κιθάρα, Μπουζούκι. Τμήμα Σκάκι. Τμήμα Λογοτεχνικής ανάγνωσης για παιδιά. Λειτουργεί βέβαια και η Χορωδία  ενηλίκων που έχει ήδη εκδώσει 3 cd με τραγούδια και 3 τευχάκια μαγειρικής και συνταγών, χρησιμοποιώντας πολύ απλά μέσα ηχογράφησης και στα σχέδια είναι να κάνουν σεμινάρια για ενήλικες όπως πλέξιμο, ράψιμο, κατασκευή σαπουνιών, κ.λπ.                                
Μέσα από τις δράσεις αυτές τα μέλη της κίνησης φροντίζουν την σίτιση όσων παιδιών αλλά και ενηλίκων  έχουν ανάγκη. Με προσφορές και δωρεές ζάχαρης και φρούτων φτιάχνουν μαρμελάδες. Μοιράζουν χτεσινά ψωμιά που τους δίνει ένας φούρνος της περιοχής. Κάνουν γεύματα αγάπης. Στηρίζουν με τρόφιμα που τους δίνουν συνάνθρωποι, οικογένειες που έχουν μεγάλη ανάγκη. Οι εθελοντές είναι άνθρωποι με δημιουργικότητα και αγάπη. Κάποιες φορές άνεργοι κι αυτοί που θέλουν  να προσφέρουν από την καρδιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.