Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Κυκλοφοριακή μελέτη για...γκρέμισμα πεζόδρομου

Και ξαφνικά εν μέσω θέρους και… καύσωνα, κάποιοι στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού αποφάσισαν να ξαναφέρουν στην επικαιρότητα την καταστροφή του πεζόδρομου της Επανομής. Φέρνοντας προς το σκοπό αυτό την Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού και μάλιστα με τη διαδικασία του… έκτακτου θέματος, πρόταση για κυκλοφοριακή μελέτη στον.. πεζόδρομο.

Για την εκπόνηση της κυκλοφοριακής αυτής μελέτης, ο δήμος που κλαίγεται ότι δεν έχει χρήματα για να αλλάξει τις καμένες λάμπες στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού, θα δαπανήσει το ποσό των 15.000 ευρώ εν μέσω κρίσης και οικονομικής δυσπραγίας!
Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου δυστυχώς, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τους ισχυρισμούς όσων την θεωρούν ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων, ψήφισε υπέρ της εκπόνησης της μελέτης. Αδιαφορώντας για τις φωνές που ακούστηκαν στην αίθουσα ότι η επιμονή στην κατάργηση του πεζόδρομου της Επανομής γίνεται για να ικανοποιηθεί η επιθυμία κάποιων «φίλων» της παράταξης της πλειοψηφίας. Ενώ δεν εισακούστηκε και η ψύχραιμη παρατήρηση του Επανομίτη επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» κ. Γρηγόρη Παραδείση ότι θα καγχάζουν όσοι πληροφορηθούν για… κυκλοφοριακή μελέτη σε έναν πεζόδρομο. «Έναν πεζόδρομο, ή τον καταργείς ή τον λειτουργείς. Τι ρυθμίσεις να κάνεις σ΄αυτόν;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά. Κρίνοντας ως υπέρογκο και το ποσό των 15.000 για την εκπόνηση της μελέτης.
Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται να γίνουν στην Επανομή, όπως και στις άλλες δημοτικές κοινότητες του δήμου Θερμαϊκού κυκλοφοριακές μελέτες, καθώς η κυκλοφορία έχει αυξηθεί σημαντικά. Άλλο όμως γενικότερες μελέτες για την ρύθμιση της κυκλοφορίας και άλλο μία μελέτη για την κατάργηση ενός σημαντικού έργου για την Επανομή, όπως είναι ο πεζόδρομός της. Ένα έργο που στοίχισε και μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ όταν αποφασίστηκε επί δημαρχίας Απόστολου Οικονομίδη η δημιουργία του.
Και κάτι ακόμη τελευταίο: Είναι κρίμα που αυτή η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, αντί να συνδέσει το όνομά της με τη δημιουργία κάποιου μεγάλου έργου στην περιοχή, που δεν γίνονται επειδή λείπουν οι οικονομικοί πόροι, να το συνδέει με το… γκρέμισμα ενός παλαιότερου έργου.

1 σχόλιο:

  1. πολλα...κριμα εχουμε να πουμε ακομη !
    Ας κανουν λαικη συνελευση στην επανωμη για να παρουν αποφαση , οχι καταστροφης εργου αλλα διευθετησης του προβληματος που προκαλειται. Ας αφησουν τις εναντι αμοιβων μελετες κυκλοφοριας σε... πεζοδρομους!!Ειναι γελοιο!
    Οταν ομως στα δημοτικα συμβουλια κανεις δεν ψηφιζει κατα συνειδηση αλλα κατα παραταξη ,αυτη η φαιδροτητα (που παντα ομως εχει οικονομικο και ηθικο αντικρυσμα στους πολιτες) θα βλεπουμε να επαναλαμβανεται συνεχως .Και αφορα σε ολους, Πλειοψηφια και μειοψηφια.Απλως κοκορομαχουν. Και το δυστυχημα ειναι οτι το ιδιο κανουν σε πολυ σοβαροτερα θεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.