Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

"Νταμπλάς" από τις φορολογικές δηλώσεις !

Οι πιο πολλοί φορολογούμενοι πολίτες που αυτές τις μέρες υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις, «πέφτουν από τα σύννεφα» στην κυριολεξία όταν διαπιστώνουν την υπέρογκη φορολογία που πρέπει να πληρώσουν αυτή τη χρονιά.

«Κόντεψε να μου έρθει νταμπλάς, όταν συμπληρώνοντας τη φορολογική δήλωση είδα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος υποβολής ότι πρέπει να πληρώσω για το 2011 φόρο κάπου 4.500 ευρώ, τη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια, είχα ως πάντα επιστροφή», μας έλεγε πριν λίγο ένας καλός μας φίλος.
Για το θέμα αυτό, παρενέβη και η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα η οποία δήλωσε ότι «ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων δεν μπορεί να πληρώσει την εφορία ούτε και με τις διάφορες ρυθμίσεις που γίνονται». Τονίζοντας ακόμη ότι και η ρύθμιση να πληρώνουν οι πολίτες το 25% - 30% του εισοδήματος δεν αρκεί, «διότι τα εισοδήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά και, αν συνυπολογιστούν το κόστος της ΔΕΗ, της θέρμανσης, το κόστος της ζωής σε σχέση και με τη μείωση των μισθών, είναι αδύνατη η πληρωμή της εφορίας, έστω και με δόσεις», είπε.
«Είναι απαράδεκτο άνθρωποι με 5.000 ευρώ εισόδημα ή άνεργοι να πληρώνουν εφορία, γιατί έχουν ένα σπίτι, ο άνεργος δεν μπορεί να κάνει το σπίτι φαγητό», πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα, αναφέροντας ότι «αύριο θα υπάρχει μεγάλο μέρος των εργαζομένων που θα θεωρείται φοροφυγάς, επομένως χρειάζεται υπεράσπιση για να μην του κάνουν κατασχέσεις». Η κ. Παπαρήγα συμπλήρωσε ότι χρειάζεται ένα νέο φορολογικό σύστημα, που «με αυτήν την κυβέρνηση και με αυτήν τη σύνθεση της Βουλής δεν μπορεί να είναι φιλολαϊκό».
Η γ.γ. του ΚΚΕ ζήτησε «φοροαπαλλαγές για το λαό και γενναία φορολόγηση των μονοπωλίων και των εισοδημάτων φυσικών προσώπων που είναι πολύ υψηλά, π.χ. πάνω από 40.000 ευρώ, πάνω από 50.000 ευρώ, πάνω από 100.000 ευρώ», είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «ο λαός δεν μπορεί να πληρώσει άλλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.