Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

24ωρη απεργία την Πέμπτη σε TV-100 και FM-100


Χωρίς πρόγραμμα θα μείνουν την προσεχή Πέμπτη η δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης «TV-100» και το δημοτικό ραδιόφωνο FM-100 λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξε η  Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τρεις απολύσεις δημοσιογράφων, στις οποίες προχώρησε η Δημοτική Εταιρεία Θεάματος και Επικοινωνίας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, σε ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε χθες, επισημαίνει ότι «η τακτική του ακρωτηριασμού του δημοτικού ραδιοφώνου και της δημοτικής τηλεόρασης είναι αδιέξοδη. Ακυρώνει το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκαν τα Μέσα, να προσφέρουν υπεύθυνη και συγκροτημένη πληροφόρηση στους πολίτες. Το δημοσιογραφικό προσωπικό της ΔΕΠΘΕ έχει πλέον τόσο απομειωθεί, ώστε είναι λειτουργικά αδύνατο να ανταποκριθεί στο ρόλο τον οποίο έχει ταχθεί να διεκπεραιώσει. Πέραν αυτών, ακυρώνονται στην πράξη οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις που προσωπικά έχει δώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (η πλέον πρόσφατη μόλις προ εβδομάδος) ότι θέλει να υποστηρίξει και να αναβαθμίσει με κάθε τρόπο τα ραδιοτηλεοπτικά δημοτικά Μέσα». Και η ανακοίνωση καταλήγει με το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ να ζητά από τους επικεφαλής των παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης να αξιώσουν την ανάκληση των απολύσεων, να αναδείξουν τη δραματική υποχρηματοδότηση της ΔΕΠΘΕ και να συμβάλουν ώστε αυτή να συνεχίσει να λειτουργεί επαρκώς, κατά τον προορισμό της.

Αντίδραση Γκιουλέκα
Λάβρος κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης εμφανίστηκε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, ο οποίος με αφορμή τις νέες απολύσεις στα δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Ντροπή! Η κομματική και πολιτική εμπάθεια και η πλήρης αναλγησία της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και του ιδίου Γιάννη Μπουτάρη προσωπικά αποκαλύφθηκαν από τη χθεσινή κατάπτυστη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της δημοτικής τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.
Χωρίς αιδώ προχώρησαν σε νέες απολύσεις δημοσιογράφων, που εργάζονταν στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και, μάλιστα, σε μία περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, στην οποία γενικώς καταβάλλεται προσπάθεια να μη χαθούν κι άλλες θέσεις εργασίας.
»Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο ‘Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη’ ζητεί την άμεση ανάκληση των απολύσεων, την παρέμβαση της  Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και τη σύγκληση ειδικής έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την προσεχή εβδομάδα, με μοναδικό θέμα συζήτησης τις απολύσεις στη ΔΕΠΘΕ, την υποβάθμιση και την απαξίωση των δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης από τη διοίκηση Μπουτάρη και το μέλλον της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης και Θεάματος.
»Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε νόμιμο μέσο στις μεθοδεύσεις του Γιάννη Μπουτάρη και των συνεργατών του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.