Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Φλέγον το θέμα μεταφοράς των μαθητών


Το θέμα της μεταφοράς των μαθητών για την ερχόμενη σχολική χρονιά ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης μεταξύ του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιου Σώκου και δημάρχων, εκπροσώπων τους και υπηρεσιακών στελεχών από δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας. Το θέμα βέβαια είναι αν θα ενισχυθούν οικονομικά οι δήμοι, που έχουν επιφορτισθεί πλέον και με το βάρος αυτό, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, πλέον οι δήμοι είναι αρμόδιοι για τη μεταφορά των μαθητών από τον τόπο διαμονής στο σχολείο φοίτησης και η συνάντηση είχε ως στόχο να τεθούν οι όποιοι προβληματισμοί των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου το πρόγραμμα να υλοποιηθεί χωρίς κωλύματα.
«Στόχος της συνάντησης ήταν να τεθούν οι όποιοι προβληματισμοί και έτσι να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε άμεσα τα όποια εμπόδια μπορεί να παρουσιαστούν. Είμαι αισιόδοξος ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα. Γι' αυτό και η φροντίδα κυρίως του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και του υπουργείου Παιδείας», τόνισε στον «Α» ο κ. Σώκος.
Το γεγονός ότι η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα ανέφερε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης, Αντώνης Καρούμπης. Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε μεταξύ άλλων κι ένας από τους σημαντικότερους προβληματισμούς των εκπροσώπων των ΟΤΑ, που είναι η χαμηλή χιλιομετρική αποζημίωση με βάση τον ισχύοντα μαθηματικό τύπο, με αποτέλεσμα οι διαγωνισμοί να αποβαίνουν άγονοι, αφού δεν εμφανίζονται ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι - ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων.
«Πρέπει να γίνει μια μικρή διόρθωση προς τα πάνω της χιλιομετρικής αποζημίωσης για να δείξουν ενδιαφέρον οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων αλλά και οι ταξιτζήδες. Επίσης, πρόβλημα αποτελεί και το γεγονός ότι δεν έγινε παντού καλή συνεννόηση με τις διευθύνσεις της εκπαίδευσης για τον αριθμό των μεταφερόμενων μαθητών, καθώς και ότι κάποιοι υπάλληλοι δήμων δε γνωρίζουν καλά τη διαδικασία. Με αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα σε κάποιες περιοχές με τη μεταφορά των μαθητών. Πιστεύω ότι μέσα στο καλοκαίρι θα γίνουν οι διαγωνισμοί, οπότε θα είναι όλα έτοιμα για τις μεταφορές το Σεπτέμβριο», είπε ο κ. Καρούμπης.
Να σημειωθεί ότι ανάλογη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στην Κομοτηνή, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων, με τους δημάρχους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.