Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Σύντομα λύση με τα ογκώδη στο δήμο Θερμαϊκού

Ελπίζουμε σύντομα να πάψει το άθλιο αυτό φαινόμενο
Την αισιοδοξία τους ότι σύντομα, μέχρι τέλους του μήνα, θα λυθεί επιτέλους το φλέγον θέμα με τα ογκώδη αντικείμενα που υπάρχουν πεταμένα σε διάφορα σημεία του δήμου Θερμαϊκού, αμαυρώνοντας την εικόνα της περιοχής, διατυπώνουν οι αρμόδιοι της αντιδημαρχίας Καθαριότητας - Ανακύκλωσης - Περιβάλλοντος & Πρασίνου.
Το πρόβλημα με τα ογκώδη, είχε καταντήσει να είναι από τα πιο σοβαρά στο δήμο Θερμαϊκού. Κι αυτό γιατί τα πεταμένα από τους πολίτες μεγάλα αντικείμενα που δεν μπορούσαν να παραληφθούν από τα απορριμματοφόρα του δήμου (παλιά έπιπλα, στρώματα, κουφώματα σπιτιών, πλαστικές καρέκλες, μπάζα, άχρηστες συσκευές, κορμοί δέντρων κλπ), έφτασαν να δημιουργούν… βουναλάκια σε όλες σχεδόν τις οκτώ δημοτικές κοινότητες. Με συνέπεια να παρατηρείται ένα άθλιο φαινόμενο όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που έρχονται στην περιοχή για να απολαύσουν τις παραλίες της.
Όπως ανέφερε στον «Φάρο του Θερμαϊκού» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Κώστας Βογιατζής, η προεργασία για την εξεύρεση εργολάβου που θα αναλάβει με σπαστήρα τον θρυμματισμό και στη συνέχεια την αποκομιδή των ογκωδών αντικειμένων, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και σύντομα ο σπαστήρας αυτός, που κοστίζει περίπου 600-700.000 ευρώ θα τεθεί σε λειτουργία.
«Είμαστε σε συνεννόηση με τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες ώστε να γίνει μία πλήρης καταγραφή όλων των σημείων που είναι πεταμένα τα ογκώδη, έτσι ώστε να οργανωθεί το δυνατόν καλύτερα η καταστροφή και εν συνεχεία η αποκομιδή τους», λέει ο κ. Κ.Βογιατζής. Προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθούν τρεις χώροι σε Επανομή, Μηχανιώνα και Περαία όπου θα λειτουργεί ο σπαστήρας κι εκεί θα μεταφέρονται τα προς κατατεμαχισμό ογκώδη αντικείμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.