Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Το άλμα στο ... κενό της Βούλας Παπαχρήστου

Μήπως ξεχάσαμε ότι οι φορολογούμενοι πληρώσαμε τα έξοδα αποστολής;
Πολλές ήταν οι αντιδράσεις, κατά και υπέρ, για τα όσα διαδραματίσθηκαν σχετικά με το «αστειάκι» της Βούλας Παπαχρήστου που οδήγησε στον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Το μόνο που μπορούμε εμείς να πούμε είναι ότι η αθλήτρια θα έπρεπε να λειτουργεί με περισσότερη σύνεση. Πολύ περισσότερο που ο αγρίως φορολογούμενος ελληνικός λαός είναι αυτός που πληρώνει τα έξοδα αποστολής και διαμονής της στην Ολυμπιάδα.
Αλήθεια, σκέφθηκε κανείς τον κίνδυνο να αρχίσει η Ελλάδα μέσα στο ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου να αποδοκιμάζεται εν χορό από τους θεατές ως ρατσιστική χώρα, εξαιτίας της Β.Παπαχρήστου και των άθλιων «ανεκδότων» της;
Αντιγράφουμε από την εφημερίδα «Έθνος» ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ που έχει για την υπόθεση αυτή.
Άλμα… εκτός σκάμματος
Το... άλμα που επιχείρησε η Βούλα Παπαχρήστου μέσω twitter δεν ήταν απλώς άκυρο. Βγήκε εκτός... σκάμματος (και ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου) με το προσβλητικό, κακόγουστο και επιπόλαιο μήνυμα που έγραψε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.
«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό», (αντ)έγραψε από το facebook η 23χρονη πρωταθλήτρια του τριπλούν. Μόνον που τώρα σπιτικό φαγητό θα τρώει εκείνη, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ύστερα από τον σάλο που προκλήθηκε, υποχρεώθηκε, παραμονή της ονομαστικής της εορτής, να την αφήσει σπίτι της, μιας που ακόμα δεν είχε ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή, η οποία βρίσκεται ήδη στη βρετανική πρωτεύουσα.
Η Βούλα Παπαχρήστου, «δηλητηριασμένη» από τα... κουνούπια του Δυτικού Νείλου, ίσως και από τα πολιτικά της «πιστεύω», σίγουρα, όμως, από την επιπολαιότητά της, δέχθηκε τέτοιο τσίμπημα, το οποίο στάθηκε αδύνατο να υποχωρήσει. Η ίδια προσπάθησε, ζητώντας αμέσως «συγνώμη», όχι μόνον από όσους εθίγησαν, αλλά και από τους χορηγούς της, οι οποίοι την έχουν στηρίξει στη μέχρι τώρα πορεία της.
«Δεν έχω σχέση με την πολιτική, ούτε ήθελα να μειώσω κάποιον. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους και όλες τις φυλές. Εγώ ασχολούμαι μόνον με τους αγώνες. Το είδα κάπου αναρτημένο αυτό το σχόλιο και το ανέβασα κι εγώ. Δεν συνηθίζω να προσβάλλω ποτέ κανέναν, δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας», δήλωσε αρχικά η Β. Παπαχρήστου, η οποία για λίγο έκλεισε τον λογαριασμό της στο twitter. Αργότερα, όμως έγραψε και πάλι: «Από την πλευρά μου ήταν ένα κακό και ατυχές αστείο. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ των ανθρώπων».

«Είμαι μόνον αθλήτρια»
Στο facebook το σχόλιό της ήταν επιθετικό: «Εχω να πω πως είμαι μόνον αθλήτρια!!! Αυτοί που χρησιμοποιούν το όνομά μου για «ρατσιστική» ιδεολογία, μάλλον ψάχνουν να γεμίσουν κατά κάποιο τρόπο τη φυλλάδα τους», ενώ επαναλάμβανε στις δηλώσεις της «πώς γίνεται να είμαι ρατσίστρια και να έχω Βούλγαρο προπονητή;».
Ο προπονητής της, Γκιόργκι (Γιώργος) Πομάσκι, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αθλήτριά του, αλλά και την απόφαση της ΕΟΕ: «Είναι ένα παιδί που έκανε ένα λάθος. Σέβομαι απόλυτα την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να την αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Απλά θα ήθελα να μάθει ο κόσμος ότι η Βούλα δεν ξέρει ούτε καν τι σημαίνει ρατσισμός και δεν έχει σχέση με αυτήν την έννοια. Πιστέψτε με, ξέρω τι σημαίνει ρατσισμός, γιατί κατάγομαι από τη Βουλγαρία, καθώς επίσης γνωρίζω ακόμη καλύτερα την αθλήτριά μου».
Η Βούλα (Παρασκευή) Παπαχρήστου, η οποία πρόκειται να παντρευτεί τον προσεχή Δεκέμβριο τον «εκλεκτό της καρδιάς της», αθλητή του Kick boxing, Λευτέρη Χαχαμίδη, άθλημα με το οποίο ασχολείται και ο Ηλ. Κασιδιάρης, πληροφορηθείσα τον θόρυβο που προκλήθηκε από το «τιτίβισμά» της, το οποίο έγινε από τα πρώτα θέματα στα διεθνή δημοσιογραφικά πρακτορεία, καθώς και σε κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας, επιχείρησε, με ανακοίνωση, να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται, ενώ ο αρραβωνιαστικός της χαρακτήρισε το σχόλιο της Παπαχρήστου στο twitter «ανέκδοτο, που δεν εμπεριείχε καμία ρατσιστική αιχμή».
Τα πολιτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ), με ανακοίνωσή τους ζητούσαν -πριν από την απόφαση της αποπομπής- από την ΕΟΕ να τη στείλει σπίτι της και δέχθηκαν με ικανοποίηση την... ακύρωση του άλματος της 23χρονης τριπλουνίστριας, ενώ η ομάδα της, η ΑΕΚ, χαρακτήρισε «υποκριτικό» τον αποκλεισμό.

Ανταλλαγή ευχών της Β. Παπαχρήστου με τον Ηλ. Κασιδιάρη
Σχέσεις φιλίας και ανταλλαγής μηνυμάτων με τον βουλευτή της «Χρυσής Αυγής», Ηλία Κασιδιάρη, φαίνεται πως είχε αναπτύξει η Βούλα Παπαχρήστου.
Πριν από έξι μέρες, στην ονομαστική του εορτή, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του άλματος τριπλούν, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του έγραψε τις θερμότερες ευχές της, προτρέποντάς τον, επιπροσθέτως, να είναι «πάντα γερός και αληθινός».
Δύο μέρες πριν από το ευχετήριο μήνυμα -μέσω twitter- της Βούλας Παπαχρήστου προς τον Ηλ. Κασιδιάρη, ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής», στις 18 Ιουλίου 2012, είχε στείλει, κατά τον ίδιο τρόπο, στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια τον στόχο του κόμματος που υπηρετεί:
«Η ΕΝΩΣΗ με τη Μητέρα Ελλάδα και όχι απλά η ''επανένωση'' της Κύπρου είναι ο διαχρονικός σκοπός μας - Λ΄ΜΚ Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ», έγραψε ο στενός συνεργάτης του Νίκου Μιχαλολιάκου και εκπρόσωπος Τύπου της «Χρυσής Αυγής», που φέρει το παρωνύμιο «προστατευόμενος».
Ο Ηλ. Κασιδιάρης στις 7 του περασμένου Ιουνίου, ύστερα από έντονη λεκτική αντιπαράθεση που είχε με τις βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, Ρένα Δούρου και Λιάνα Κανέλλη, αντίστοιχα, έριξε ένα ποτήρι νερό στην πρώτη, ενώ στη συνέχεια έσπρωξε και χαστούκισε τη δεύτερη. Τότε ο 32χρονος βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής είχε υποστηρίξει πως είναι θύμα υπόθεσης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.


Κόπηκε και με τη... Βούλα και το διαφημιστικό σποτ από το Λονδίνο
Διαστάσεις χιονοστιβάδας απέκτησε σε μικρό χρονικό διάστημα, μέσα στο κατακαλόκαιρο, η... χιονόμπαλα που έφθασε από την Αθήνα στο Λονδίνο με ταχύτητα φωτός. Μαζί της μεταφέρθηκαν και πολύ δυσάρεστα νέα.
Η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου, λίγες ημέρες πριν από το ταξίδι της στο Λονδίνο, έγραψε στο Twitter της άστοχα σχόλια, ρατσιστικά, κάθε άλλο παρά αθλητικά, που κάπου τα άκουσε και της φάνηκαν ως ανέκδοτο.
Τελικά κανείς δεν γέλασε με αυτά και μοιραία, σε μια περίοδο όπου απουσιάζουν οι ειδήσεις από τα δελτία, η Παπαχρήστου δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση για τη συμπεριφορά της.
Το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής, μόλις πληροφορήθηκε το περιεχόμενο των δηλώσεών της, συζήτησε το θέμα και με ομόφωνη απόφαση την έθεσε αμέσως εκτός Ολυμπιακής ομάδας «για δηλώσεις που αντίκεινται στις αξίες και στα ιδεώδη του Ολυμπισμού».
Η Βούλα Παπαχρήστου, που έτρεφε πολλές ελπίδες για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του τριπλούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, βρίσκεται στην Αθήνα. Στο Λονδίνο ήταν, όμως, η μητέρα της, καλεσμένη στο πλαίσιο ενός χορηγικού προγράμματος μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας με κύρια ιδέα τις μητέρες των αθλητών. Και ήταν παρέα με τη μητέρα του Περικλή Ιακωβάκη. Μάλιστα χθες το πρωί έγιναν τηλεοπτικά γυρίσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την έκρηξη «κόπηκε» από το σποτ η μητέρα της Βούλας Παπαχρήστου.
Η 23χρονη πρωταθλήτρια θα πληρώσει σε μεγάλο βαθμό το τίμημα, την αφέλειά της πιθανόν, που άγγιξε επικίνδυνα επίπεδα και μονοπάτια.
Με 14.72 ατομικό ρεκόρ, η δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης Νέων αθλητών δεν θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες και χάνει την ευκαιρία διάκρισης, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια των χορηγών της που ήδη αποσύρονται από δίπλα της.
Στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στάλθηκαν δεκάδες e-mails, που αναφέρονται με σκληρά λόγια στην αθλήτρια αλλά και για βιασύνη των υπευθύνων να την τιμωρήσουν.
Υστερα από το απύθμενο λάθος της 23χρονης πρωταθλήτριας, έσπασαν κυριολεκτικά τα τηλέφωνα της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, ενώ και η ΔΟΕ ζήτησε επίσημη ενημέρωση.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος είπε:
«Η Παπαχρήστου είναι μία σημαντική αθλήτρια, αλλά το λάθος της ήταν μεγάλο. Δεν έπρεπε να εμπλακεί σε μια τέτοια ιστορία και να προχωρήσει σε σχόλια δυσφημιστικά, ρατσιστικά. Απαράδεκτη ενέργεια. Οι αθλητές έχουν άλλο προορισμό και στόχο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.