Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

"Ανεξέλεγκτη χωματερή τα Τσαίρια", επισημαίνει η Π.Κ.Μ.

Σε ανεξέλεγκτη χωματερή, έχουν μετατραπεί τα "Τσαίρια" της Περαίας, όπως επισημαίνει η Διεύθυνση Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της περιφερειακής παράταξης "ΡΙΖΑΡΕΝ" και ζητάει από το δήμο Θερμαϊκού τη λήψη μέτρων.

Όπως επισημαίνεται σε σειρά εγγράφων της Περιφέρειας, ο χώρος κοντά στον οικισμό των Ρομά, στα Τσαίρια, χρησιμοποιείται ως σκουπιδότοπος, όχι μόνο από τους Ρομά, καθώς μεταξύ των αντικειμένων που βρέθηκαν εκεί, στη διάρκεια αυτοψίας της υπηρεσίας, ήταν και λεκάνες τουαλέτας, χωρίς στον οικισμό αυτό να υπάρχει αποχετευτικό δίκτυο.
Παράλληλα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, περιγράφει την άθλια κατάσταση που επικρατεί στον οικισμό των Ρομά, σημειώνοντας ότι "ο οικισμός στερείται κάθε υποδομής, όπως αποχετευτικό δίκτυο, δίκτυο ύδρευσης, ηλεκτρικού ρεύματος για τα οποία η υπηρεσία μας δεν είναι αρμόδια ούτε υπεύθυνη".
Απαντώντας στις παρατηρήσεις της Περιφέρειας για την ανάγκη καλύτερου ελέγχου της περιοχής "Τσαίρια", ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θ.Μπίρος παραδέχεται ότι όντως "το φαινομενο της παράνομης εναπόθεσηςαπορριμμάτων και αδρανών υλικών είναι διαρκές και επαναλαμβανόμενο". Αποδίδει  δε τον ελλειπή έλεγχο του χώρου "λόγω κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.