Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Έντονη αποδοκιμασία των ύβρεων κατά του Γιάννη Μπουτάρη

Τη στήριξή τους προς το πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη, εκφράζουν στελέχη (δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι) της διοικούσας παράταξης «Πρωτοβουλία» και μέσω ανακοίνωσης αποδοκιμάζουν τις «προσβλητικές δηλώσεις και ενέργειες» των τελευταίων ωρών σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

«Τις τελευταίες ώρες με αφορμή δηλώσεις του Γιάννη Μπουτάρη εξαπολύθηκε ένας οχετός προσωπικών ύβρεων και χυδαιοτήτων με βασικό στόχο την αποδόμηση του ίδιου του δημάρχου ως προσωπικότητας και, μέσω αυτής, των απόψεών του για λύση στο χρονίζον θέμα των σχέσεών μας με τη γείτονα πΓΔΜ» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπογραμμίζεται, πως «ένα συνονθύλευμα προσώπων που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν απευθείας τον λαό, εκμεταλλευόμενοι το θυμικό και το συναίσθημα μερίδας του κόσμου αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, βρήκαν την ευκαιρία να επιτεθούν προσωπικά με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και ύβρεις στον Γιάννη Μπουτάρη βάλλοντας ευθέως κατά της ελεύθερης διακίνησης και έκφρασης ιδεών και απόψεων».
Όσον αφορά το ονοματολογικό της πΓΔΜ τονίζεται πως θέση της παράταξης είναι «σταθερά υπέρ μιας βιώσιμης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης που θα επιτρέψει στις δύο χώρες να επικεντρωθούν στα πραγματικά τους προβλήματα και να προχωρήσουν στον δρόμο της ειρήνης, της φιλίας και της ανάπτυξης».
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «τα πολιτικά πρόσωπα που συμπλέουν με τις χυδαίες επιθέσεις κατά του δημάρχου, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους και ας ξανασκεφτούν ότι οι υβριστές στρέφονται κατά του συνόλου του πολιτικού συστήματος και των δημοκρατικών θεσμών της χώρας, άρα και κατά των ιδίων, στρώνοντας το χαλί στην εδραίωση ακραίων αντιδημοκρατικών δυνάμεων, επικίνδυνων για το παρόν και το μέλλον της χώρας».
Επίσης, αποδοκιμάζεται «κάθε προσβλητική δήλωση και ενέργεια σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης. Τον διχαστικό λόγο και την επιχείρηση εκφοβισμού σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη» ενώ η ανακοίνωση καταλήγει πως «ο δήμαρχος και η διοικούσα παράταξη επικεντρώνουν τη δράση τους στη συνέχιση του έργου για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης δύο φορές».

Η στήριξη του δημάρχου Αθηναίων
Τη στήριξή του στον Γιάννη Μπουτάρη, εξέφρασε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με αφορμή την έντονη κριτική που δέχεται ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ύστερα από τη διαστρέβλωση των δηλώσεων του για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Ο κ.Καμίνης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter κοινή φωτογραφία με τον κ. Μπουτάρη, στη λεζάντα της οποίας έγραψε: «Πατριωτικό δεν είναι να καπηλεύεσαι ονόματα, αισθήματα και σύμβολα, παγιώνοντας 27 χρόνια τώρα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, τη χειρότερη επιλογή για τη χώρα σου. Πατριωτικό είναι να υπηρετείς με ρεαλισμό τα συμφέροντα του λαού. Ο Γ.Μπουτάρης είναι πραγματικός πατριώτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.