Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Μίσθωση διαμερισμάτων σε Θερμαϊκό και Θέρμη για τη στέγαση προσφύγων

Ο δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια του προγράμματος υποδοχής προσφύγων, που υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απευθύνει πρόσκληση στους δημότες, που ενδιαφέρονται να μισθώσουν τα διαμερίσματά τους για τη στέγαση προσφύγων και τα οποία πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως τις 15 Μαρτίου 2018.


Οι προσφερόμενοι χώροι θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:
1. Τα διαμερίσματα/ακίνητα προς ενοικίαση πρέπει να βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες και υποχρεωτικά ενταγμένη στα εγκεκριμένα σχέδια πόλης των δύο ΟΤΑ.
2. Τα προς ενοικίαση διαμερίσματα/ακίνητα πρέπει να έχουν έκταση τουλάχιστον 30 τ.μ. για τη φιλοξενία τουλάχιστον (2) δύο ωφελουμένων ατόμων και να διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση, τα οποία αναλύονται παρακάτω.
3. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων - ανεξάρτητα από τα τ.μ. του διαμερίσματος - δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 8 θέσεις, στις οποίες θα μπορούν να εναλλάσσονται ωφελούμενοι ανάλογα με την πορεία εξέτασης του αιτήματος ασύλου και μετεγκατάστασης και αφού έχουν καταρχήν παραπεμφθεί από την Ύπατη Αρμοστεία
4. Το κάθε διαμέρισμα/ακίνητο πρέπει υποχρεωτικά να διαθέτει:
  • Φυσικό και επαρκή αερισμό, φυσικό φωτισμό, επαρκή θέρμανση-ψύξη, ζεστό νερό, πόσιμο νερό, αποχέτευση.
  • Κουζίνα, χώρους υγιεινής, υπνοδωμάτια με κατάλληλες συνθήκες ύπνου, ελάχιστο κοινό χώρο εστίασης, συζήτησης, παιχνιδιού και μελέτης για τα παιδιά. Επίσης, η εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα είναι επιθυμητή και θα ληφθεί υπόψη στη διαδικασία της επιλογής.
  • Τα διαμερίσματα μπορεί να είναι επιπλωμένα, οπότε και θα καταγραφούν τα υπάρχοντα έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές και οικοσκευές για να επιστραφούν στον ιδιοκτήτη κατά τη λήξη της μίσθωσης. Σε περίπτωση που δεν θα είναι επιπλωμένα, την ευθύνη επίπλωσης, αναλαμβάνει ο Φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Παραπάνω πληροφορίες, συμμετοχή ενδιαφερομένων και απαραίτητα δικαιολογητικά για το ακίνητο – διαμέρισμα:
  • στο Γραφείο του REACT, στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ημέρες: Δευτέρα - Παρασκευή και ώρες 8:30 – 14:00, διεύθυνση: 1ο χλμ Θέρμης - Τριαδίου, τηλέφωνο: 2310 463 930 και
  • στην ιστοσελίδα www.anatoliki.gr ,
από όπου χορηγείται στους ενδιαφερόμενους Αντίγραφο της πλήρους πρόσκλησης ενδιαφέροντος και της σχετικής αίτησης.

Τα δικαιολογητικά θα κατατίθενται σε σφραγισμένο φάκελο, εκτός της αίτησης που θα τον συνοδεύει και είναι τα εξής:
1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
2. Αντίγραφο οικοδομικής άδειας
3. Σχέδια κατόψεων στεγασμένων χώρων θεωρημένα από πιστοποιημένο μηχανικό, που απεικονίζουν και ανταποκρίνονται στην σημερινή κατάσταση του ακινήτου και συμφωνούν με την οικοδομική άδεια
4. Υπεύθυνη δήλωση από πιστοποιημένο μηχανικό που να βεβαιώνει ότι το κτίριο/διαμέρισμα είναι κατάλληλο για διαμονή, (δεν έχει υποστεί βλάβες από σεισμό, πυρκαγιά, ή από άλλο εξωτερικό αίτιο)
5. Ηλεκτρολογικό σχέδιο από ηλεκτρολόγο και πιστοποίηση καταλληλότητας, της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης σε ισχύ
6. Αντίγραφο τίτλου κυριότητας
7. Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο υπογραφής για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου κατά το χρόνο υποβολής της προσφοράς, στην οποία να δηλώνεται ο πλήρης κύριος, επικαρπωτής ή πληρεξούσιος του ακινήτου (αντίγραφο πληρεξουσίου)
8. Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης του ακινήτου


Οι προσφορές αποστέλλονται, στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, υπόψη της Επιτροπής Αξιολόγησης των διαμερισμάτων, η οποία θα κρίνει την καταλληλότητα των διαμερισμάτων και κατόπιν τη μισθωτική τους αξία.
Οι ιδιοκτήτες, τα ακίνητα των οποίων θα κριθούν κατάλληλα, θα πρέπει να προσκομίσουν επιπλέον :

Για την αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό της ΥΔΡΕΥΣΗΣ:
Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, ότι συμφωνούν το συμβόλαιο υδροληψίας να γίνει στο όνομα της.
Για να καταστεί κατάλληλο το διαμέρισμα (εφόσον απαιτείται)
Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής, στην οποία θα δηλώνεται ότι ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει, σε περίπτωση κατακύρωσης της μίσθωσης σ' αυτόν και εφόσον απαιτηθούν εργασίες που θα καταστήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, το ακίνητο λειτουργικό, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, να εκτελέσει με δικές του δαπάνες τις όποιες διαρρυθμίσεις και εργασίες απαιτούνται.
Χρόνος Υποβολής Πρόσκλησης. Διάρκεια Πρόσκλησης
Η πρόσκληση έχει ανοιχτή διάρκεια και μέχρι τη συμπλήρωση των διαθέσιμων θέσεων στέγασης του προγράμματος. Η αξιολόγηση θα γίνεται σε διαδοχικές
φάσεις, ανάλογα με τη ροή των προσφερόμενων διαμερισμάτων.
Η δεύτερη φάση αξιολόγησης θα γίνει, για όσες εκδηλώσεις ενδιαφέροντος κατατεθούν, έως και τις 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 14:00.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.