Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Χιόνισε το μεσημέρι σε περιοχές του Θερμαϊκού

Χιόνισε για μερικές ώρες, το μεσημέρι σε περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, κυρίως στη Νέα Μηχανιώνα, την Κερασιά, το Αγγελοχώρι και την Επανομή, ενώ κάποια στιγμή οι νιφάδες του χιονιού έπεφταν με μεγάλη ένταση, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν προβλήματα στο οδικό δίκτυο.  

Πάντως, σύμφωνα με ανάρτηση στο facebook, χωρίς θέρμανση έμεινε το πρωί το 6ο νηπιαγωγείο Περαίας, με συνέπεια τα παιδάκια να είναι με τα μπουφάν τους μέσα στην τάξη! Αργότερα, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Iδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά είναι το σκηνικό του καιρού που έχει διαμορφωθεί από τις 3.30 τα ξημερώματα σε Λιβάδι και Περιστερά του δήμου Θέρμης στη Θεσσαλονίκη.
Οι έντονες χιονοπτώσεις ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο από Βασιλικά προς Λιβάδι, από το 3ο χιλιόμετρο έως την Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου. Από νωρίς το πρωί, μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου παρεμβαίνουν στην περιοχή. Ειδικότερα αλατιέρα της Περιφέρειας βρίσκεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Περιστερά – Λιβάδι – Πετροκέρασα, ενώ η αλατιέρα του Δήμου επιχειρεί τον καθαρισμό εντός των οικισμών Λιβαδίου και Περιστεράς , όπου το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το μισό μέτρο, καθώς επίσης και στο δρόμο από Λιβάδι προς Περιστερά.
Λόγω της ισχυρής πρωινής χιονοθύελλας μαθητές που διαμένουν στις δύο Τοπικές Κοινοτήτες Λιβαδίου και Περιστεράς,  δεν κατάφεραν να μεταβούν σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 στις σχολικές τους μονάδες και συγκεκριμένα στο Δημοτικό – Γυμνάσιο- Λύκειο και το ΕΠΑΛ της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών.
Οι προβλέψεις της Ε.Μ.Υ. προβλέπουν συνέχιση χιονοπτώσεων στα ορεινά. Σταδιακά  μάλιστα και από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν, ενώ από το βράδυ στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (πάνω από τα 300 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς τη νύχτα εως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα εξακολουθεί να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί αργά το βράδυ και νωρίς το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.