Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Αστρονομική βραδιά στον Φάρο Αγγελοχωρίου την Παρασκευή

Αστρονομική βραδιά στον Φάρο Αγγελοχωρίου, οργανώνει αυτή την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης (ΟΦΑ), σε συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού και την εταιρία "Στις ακτές και το χειμώνα".


Όσοι πάρουν μέρος στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση, θα έχουν τη δυνατότητα με τα τηλεσκόπια του ΟΦΑ να παρατηρήσουν τη Σελήνη, που θα βρίσκεται σε φάση πρώτου τετάρτου, ορατή όλο το βράδυ, και πολύ κοντά στο άστρο Αλντεμπαράν του Ταύρου. Επίσης, θα παρατηρήσουν τον αστερισμό του Ωρίωνα με το διάσημο νεφέλωμά του και τα αστρικά σμήνη των Πλειάδων και των Υάδων.
Από την άλλη, θα μπορέσουν να γνωρίσουν τον Φάρο του Αγγελοχωρίου, ένα μοναδικό οχυρωματικό έργο, χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο νεότερο μνημείο πολιτιστικής  κληρονομιάς.
Η αστρονομική βραδιά στον Φάρο Αγγελοχωρίου, θα αρχίσει στις 19:00 της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τα μεσάνυχτα.
Ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας, είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1997 με σκοπό να φέρει κοντά όλους όσοι κοιτούν ψηλά, θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος που μας περιβάλλει. Φιλοδοξεί να βοηθήσει στην διάδοση της επιστήμης της αστρονομίας και της διαστημικής στην χώρα μας μέσα από επισκέψεις σε σχολεία και αστροπάρτυ, όπου το κοινό μπορεί να θαυμάσει τις ομορφιές του ουρανού μέσα από τα τηλεσκόπια των μελών του.

3 σχόλια:

  1. "Αστρονομική βραδιά στον Φάρο Αγγελοχωρίου, οργανώνει αυτή την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης (ΟΦΑ), σε συνεργασία με το δήμο Θερμαϊκού".

    "[...] καὶ τί δὲν κάνατε γιὰ νὰ μὲ θάψετε ὅμως ξεχάσατε πὼς ἤμουν σπόρος [...]" (Μικρά Ποιήματα, Ντίνος Χριστιανόπουλος).

    Η σωστή εικόνα δεν θα διέγραφε τα λογότυπα, ώστε να μην φανεί η εταιρεία που εκπροσωπώ, και το σωστό κείμενο από έναν δημοσιογράφο του επιπέδου σας δεν θα παρέλειπε την εταιρεία μου.

    Για τη σωστή πληροφόρηση του κοινού που σας παρακολουθεί, πληροφορίες υπάρχουν στις παρακάτω ιστοσελίδες: http://www.thermaikos.gr/ http://aae.gr/Shores/
    Βασίλης Τζιάνης







    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η είδηση, γράφτηκε με βάση την πληροφορία που μας έστειλε αναγνώστης του "Φάρου του Θερμαϊκού", με τη σχετική αφίσα που δημοσιεύσαμε, χωρίς διάθεση να "θάψουμε" κανένα, πρακτικές που εφαρμόζουν μάλλον κάποιοι άλλοι, με τους οποίους συνεργάζεστε εσχάτως. Κι αν δείτε προσεκτικά τον κύκλο με το τηλεσκόπιο, που υπάρχει στο άνω δεξιό μέρος της αφίσας, αναφέρει μόνο τον "Όμιλο Φίλων Αστρονομίας" και κανέναν άλλο. Δέστε το πρώτα και μετά αρχίστε την απαγγελία ποιημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Δέστε το πρώτα και μετά αρχίστε την απαγγελία ποιημάτων.
    https://www.facebook.com/events/556487064698104/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.