Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Επερώτηση για την εκβάθυνση του αλιευτικού καταφυγίου Νέων Επιβατών

Στοιχεία, σχετικά με το έργο εκβάθυνσης του αλιευτικού καταφυγίου Νέων Επιβατών, ζητά με έγγραφη επερώτησή του προς τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Παράσχου, καταγγέλοντας τη μη τοποθέτηση της επιβαλλόμενης πινακίδας έργου.

Οι πινακίδες έργου χρησιμοποιούνται για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον φορέα υλοποίησης του έργου, αλλά και τα ειδικότερα δεδομένα που αφορούν προϋπολογισμό, ακριβή τίτλο, επιβλέπουσα υπηρεσία, χρηματοδότηση κ.α.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα με την επερώτησή του ο Νίκος Παράσχου, "με δεδομένο ότι η ενημέρωση των πολιτών είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και επειδή μέσω της πληροφόρησης και επικοινωνίας προωθείται η διαφάνεια, παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα παρακάτω:
1. Τίτλος του έργου
2. Ανάδοχος του έργου.
3. Προϋπολογισμός και τελικό κόστος του έργου
4. Πόσα κυβικά μέτρα άμμου απομακρύνθηκαν συνολικά.
5. Η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) προβλέπει τη μόνιμη εναπόθεση της άμμου (υλικών εκσκαφής) εκεί που την έχετε εναποθέσει;
6. Η ΜΠΕ προέβλεψε ότι το αλιευτικό καταφύγιο θα γεμίσει εκ νέου με άμμο τόσο γρήγορα;
7. Λάβατε υπόψη σας την Τεχνική Έκθεση του καθηγητή λιμενικών έργων ΑΠΘ, κ. Χριστόφορου Κουτίτα ο οποίος γράφει ότι σύμφωνα με το μαθηματικό μοντέλο, ένα μέρος από τον συνολικό όγκο άμμου η οποία συσσωρεύτηκε στην προβλήτα, προέρχεται από τη διάβρωση των ακτών Αγίας Τριάδας και Νέων Επιβατών και όταν θα γίνει βυθοκόρηση (εκβάθυνση) της περιοχής, αυτή η άμμος πρέπει να εναποτεθεί στα σημεία διάβρωσης, υπό τον προσεκτικό έλεγχο της τοπογραφίας της ακτογραμμής".
Στην επερώτηση αυτή του κ. Ν. Παράσχου δεν απάντησε η διοίκηση Μαυρομάτη, λέγοντας ότι θα διαβιβαστεί στην αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να παράσχει τα αιτούμενα στοιχεία.
Σημειώνεται ότι όταν πριν ένα χρόνο άρχιζε το έργο της εκβάθυνσης του λιμανιού των Νέων Επιβατών, η διοίκηση Μαυρομάτη πανηγύριζε με δελτίο τύπου ότι "πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο θα διευκολύνει τα μάλλα την θαλάσσια συγκοινωνία, αλλά και την ασφαλή είσοδο και έξοδο τόσο των επαγγελματικών καϊκιών όσο και των ερασιτεχνικών σκαφών που ελλιμενίζονται σ’ αυτό". Και ανέφερε πως θα εξαχθούν από τη θάλασσα  35.000 κυβικά άμμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.