Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

H τακτική αποκλεισμών της "Συμπολιτείας" από τον κ. Μαυρομάτη

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Περιμέναμε ότι η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού με το πέρασμα του χρόνου,  θα εγκατέλειπε σιγά-σιγά την καθεστωτική νοοτροπία και το βοναπαρτισμό από τα οποία διακατέχεται και, προκειμένου να δείξει ένα δημοκρατικό και φιλελεύθερο πρόσωπο, θα σταματούσε την πολιτική αποκλεισμών που ακολουθεί απέναντι στη δημοτική μας παράταξη, τη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού".

Το θέμα έχει ως εξής: Η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" που έλαβε στις δημοτικές εκλογές του 2014 το διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό του 20%, έχει αποκλειστεί από τη δημοτική αρχή του κ. Μαυρομάτη και ΔΕΝ ΜΕΤΕΧΕΙ με εκπρόσωπό της σε ΚΑΜΙΑ δημοτική επιχείρηση του δήμου Θερμαϊκού. Οϋτε στην ΔΕΥΑΘ (ύδρευση-αποχέτευση), ούτε στη ΔΗΚΕΘ (κοινωφελής επιχείρηση, κοινωνική πρόνοια), ούτε στην ΤΕΘ (τουριστική επιχείρηση), ούτε στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ (πολιτισμός), πουθενά.
Επανειλημμένα προκαλέσαμε σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου τον δήμαρχο Γιάννη Μαυρομάτη και τους επιτελείς της διοίκησής του να μας πουν προς τι αυτός ο αποκλεισμός; Τι φοβούνται από τη "Συμπολιτεία" και την θέλουν στην απομόνωση; Τι θέλουν να κρύψουν και της αρνούνται τη δυνατότητα ενημέρωσης για τα όσα συμβαίνουν στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπου πολλά ακούγονται κατά καιρούς; Τι επιθυμούν να καλύψουν; Χωρίς δυστυχώς να πάρουμε μέχρι σήμερα για το τεράστιο αυτό ζήτημα την παραμικρή απάντηση από τη δημοτική αρχή.
Περιμέναμε, οι αφελείς, ότι όσο θα εκπνέει ο χρόνος αυτής της διοίκησης και όσο θα πλησιάζουμε προς τις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019, πως ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης θα προσπαθούσε να δείξει ένα πιο δημοκρατικό, ένα πιο συναινετικό πρόσωπο. Αλλάζοντας συμπεριφορά και δείχνοντας, έστω την υστάτη στιγμή, ότι είναι "δήμαρχος όλων των κατοίκων του Θερμαϊκού", όπως διατυμπάνιζε όταν αναλάμβανε το τιμόνι του Δήμου, την 1η Σεπτεμβρίου 20014 και όχι μόνο όσων τον ψήφισαν. Δυστυχώς, διαψευστήκαμε.
Μία ευκαιρία να αλλάξει συμπεριφορά, είχε η δημοτική αρχή στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, όταν μετά την απομάκρυνση δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΘ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού), προέκυψε θέμα αντικατάστασής του με άλλον δημοτικό σύμβουλο. Κι εκεί, αντί αυτή την ευκαιρία να την αδράξει και να προχωρήσει σε μία κίνηση καλής θέλησης προς την ελάσσονα αντιπολίτευση, επέλεξε ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης και πάλι πρόσωπο από την παράταξή του, επιμένοντας στην εξοργιστική συμπεριφορά απέναντι στη "Συμπολιτεία".
Αυτό το γεγονός, δεν το αφήσαμε ασχολίαστο: "Συνεχίζετε την ίδια αντιδημοκρατική στάση απέναντι στη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού". Πιστεύετε ότι εξακολουθώντας τους αποκλεισμούς, θα απομονώσετε την παράταξή μας, θα βάλετε εμπόδια στο θεσμικό της ρόλο που είναι ο έλεγχος των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής. Είστε γελασμένοι ότι θα πετύχετε κάτι τέτοιο. Και στο τέλος, εσείς θα βγείτε ζημιωμένοι, καθώς αυτοί οι αποκλεισμοί θα γυρίσουν ως μπούμερανγκ εναντίον σας", είπαμε στον δήμαρχο Θερμαϊκού. Κι εκείνος δεν απήντησε.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.