Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Εξηγήσεις ζητά η "Συμπολιτεία" για την καθυστέρηση στα έργα αποκατάστασης από τις πλημμύρες

Εξηγήσεις, ζητά η δημοτική παράταξη "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" για τη φοβερή καθυστέρηση που επιδεικνύεται στην υλοποίηση των έργων αποκατάστασης των ζημιών, στις περιοχές του Θερμαϊκού που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016, αν και εδώ και ένα χρόνο περίπου έχει δοθεί για τα έργα αυτά, το ποσό των 15.500.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε επιστολή που απέστειλαν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας" προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης και το δήμο Θερμαϊκού, ζητούν να τους δοθούν αναλυτικοί λογαριασμοί για το που διατέθηκε το συγκεκριμένο ποσό, που οφελιλεται αυτή η καθυστέρηση και πότε υπολογίζουν ότι θα εκτελεστούν τα απαιτούμενα έργα για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου και του οδικού δικτύου του Θερμαϊκού.
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, οι παραλίες της Νέας Μηχανιώνας, του Πάλιουρα και της Παραλίας Επανομής, λόγω  αυτής της καθυστέρησης θα εξακολουθήσουν και το φετινό καλοκαίρι να μένουν απλησίαστες για το κοινό, λόγω της καταστροφής που υπέστησαν. Ενώ επίσης, το οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζει να παραμένει σε άθλια κατάσταση, με τον ΟΑΣΘ να απειλεί με διακοπή της κυκλοφορίας των λεωφορειακών γραμμών 69Β΄(ΙΚΕΑ-Επανομή-Πάλιουρα) και 77 (Επανομή-Νέα Μηχανιώνα-Κερασιά), καθώς ο δρόμος στον Πάλιουρα από την ημέρα των πλημμυρών και μέχρι σήμερα, εμφανίζει όψη βομβαρδισμένης περιοχής, με σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς και το επιβατικό κοινό.
Η ερώτηση που απηύθυναν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", έχει ως εξής:
ΠΡΟΣ
Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θερμαϊκού
    Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την υπ΄ αριθμό ΠΔΕ της ΣΑΕΠ 808 του 2016 με κωδ. έργου 2016ΕΠ80800000, ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από τις πλημμύρες της 6ης και 7ης Σεπτεμβρίου 2016,  συνολικού προϋπολογισμού 16.750.000€ στους δήμους Θερμαϊκού, Δέλτα και Χαλκηδόνος, εκ των οποίων τα 15.500.000 ευρώ αφορούσαν το δήμο Θερμαϊκού και τα υπόλοιπα τους άλλους δύο δήμους.
Έκτοτε, αν και βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο έτος από την αποστολή εκείνου του χρηματικού κονδυλίου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ελάχιστα από τα έργα αποκατάστασης υλοποιήθηκαν, με συνέπεια οι παραλίες της Νέας Μηχανιώνας, του Πάλιουρα και της Παραλίας Επανομής να εξακολουθήσουν και το φετινό καλοκαίρι να μείνουν απλησίαστες για το κοινό, λόγω της καταστροφής που υπέστησαν. Επίσης, το οδικό δίκτυο του δήμου Θερμαϊκού να παραμένει σε άθλια κατάσταση, με τον ΟΑΣΘ να απειλεί με διακοπή της κυκλοφορίας των λεωφορειακών γραμμών 69Β΄(ΙΚΕΑ-Επανομή-Πάλιουρα) και 77 (Επανομή-Νέα Μηχανιώνα-Κερασιά), καθώς ο δρόμος στον Πάλιουρα από την ημέρα των πλημμυρών και μέχρι σήμερα εμφανίζει όψη βομβαρδισμένης περιοχής, με σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.
Κατόπιν όλων αυτών, σας παρακαλούμε να έχουμε αναλυτική ενημέρωση για:
1. Τι μέρος από αυτά τα 15.500.000 εκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στο δήμο Θερμαϊκού, διατέθηκε μέχρι τώρα και που (αναλυτικά το κάθε έργο που έγινε μέχρι τώρα με το αντίστοιχο κόστος).
2. Με ποιά διαδικασία έγινε η ανάθεση για την υλοποίηση των έργων (δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός, διαπραγμάτευση, απευθείας ανάθεση κλπ).
3. Πότε υπολογίζεται να εκτελεστούν τα απαιτούμενα έργα για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου και του οδικού δικτύου.
4. Που  οφείλεται αυτή η μεγάλη καθυστέρηση.
       Περαία 12-2-2018
    Οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θερμαϊκού
     1. Σπύρος Κουζινόπουλος
     2. Θεόδωρος Τζίνας
     3. Γιάννης Τσακμάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.