Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Αναζητούνται διαμερίσματα σε Θερμαϊκό και Θέρμη για στέγαση προσφύγων

Διαμερίσματα στην περιοχή των δήμων Θερμαϊκού και Θέρμης, για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων, αναζητά η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος REACT.  Ήδη ο δήμος Θέρμης ανακοίνωσε την έναρξη εφαρμογής της συγκεκριμένης δράσης. Αναμένεται ανάλογη ανακοίνωση και από το δήμο Θερμαϊκού.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται, εδώ και ένα χρόνο στους Δήμους Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Νεάπολης – Συκεών, ενώ πρόσφατα στο εταιρικό σχήμα προστέθηκε η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. με την υποχρέωση να μισθώσει διαμερίσματα στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία 47 προσφύγων. 
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Θέρμης καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων που ενδιαφέρονται να μισθώσουν τα διαμερίσματά τους, να ενημερωθούν για τις προδιαγραφές και τους όρους στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ Α.Ε., να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να την καταθέσουν στο γραφείο του REACT στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. (1Ο χλμ Θέρμης – Τριαδίου) ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 2310 463 930.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης ενέκρινε, την προηγούμενη εβδομάδα προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στους δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού και την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. που αφορά στην υποστήριξη της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου. Το έργο περιλαμβάνει την αξιολόγηση και επιλογή των κατάλληλων διαμερισμάτων για τη φιλοξενία προσφύγων, τη συντήρηση καθώς και την επιμέλεια του εξοπλισμού τους. Πέρα από αυτά, οι δράσεις του προγράμματος REACT αφορούν και σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης, διερμηνείας, πρόσβασης σε μονάδες υγείας κ.α. και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Ύπατης Αρμοστείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Ο.Η.Ε. 
Στα διαμερίσματα αυτά θα μείνουν οικογένειες προσφύγων που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης ασύλου ή μετεγκατάστασης σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Για την εξασφάλιση των ιδιοκτητών προκειμένου να αρθούν τυχόν επιφυλάξεις σχετικά με την υλοποίηση της σύμβασης, προκαταβάλλονται τρία ενοίκια, ενώ όλοι οι λογαριασμοί θα είναι του φορέα που έχει αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, δηλαδή της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, η μίσθωση μπορεί να έχει διάρκεια έως και το τέλος του 2018 ενώ το μίσθωμα θα κυμαίνεται έως 450 ευρώ μηνιαίως ανάλογα με τις θέσεις φιλοξενίας και τα τετραγωνικά. 
Η αξιολόγηση και επιλογή των κατάλληλων διαμερισμάτων θα γίνεται από πενταμελή επιτροπή στην οποία εκ μέρους του Δήμου Θέρμης συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Άννα Μίχου και  Χρήστος Σαραφιανός με αναπληρωτές το Σταύρο Κουγιουμτζίδη και την Ευγενία Αγοραστούδη. 

Ποια είναι τα κατάλληλα διαμερίσματα;

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τα προς ενοικίαση διαμερίσματα θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως να βρίσκονται εντός των ορίων του δήμου, σε τοποθεσία κατάλληλη, που να επιτρέπει πρόσβαση σε υπηρεσίες. Πρέπει να έχουν εμβαδόν τουλάχιστον 30τμ που αντιστοιχεί στη φιλοξενία δύο ατόμων και να διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά προς ενοικίαση για παράδειγμα ενεργειακό πιστοποιητικό, τίτλοι ιδιοκτησίας, σχέδια από μηχανικό κ.ο.κ. 
Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις απευθυνθείτε στο γραφείο του REACT στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. (1Ο χλμ Θέρμης – Τριαδίου) ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 2310 463 930 και στο http://www.anatoliki.gr/el/26-anatoliki-ellinika/nea/571-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-gia-ti-misthosi-diamerismaton-gia-tin-kalypsi-saranta-epta-47-theseon-ypodoxis-prosfygon-entos-ton-orion-ton-dimon-thermis-kai-thermaikoy



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.