Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Σήμερα η εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Πάνο Δημητρίου στη Θέρμη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Πάνο Δημητρίου, που συνοδεύεται από μία έκθεση με ντοκουμέντα και φωτογραφίες από τη ζωή του, διοργανώνει ο Δήμος Θέρμης, σήμερα  Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018, στις 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης.

Ο Πάνος Δημητρίου, είναι ένας από τους μεγαλύτερους αγωνιστές της νεολαίας του μεσοπολέμου, της αντίστασης, του Κομμουνιστικού Κινήματος και της Aνανεωτικής Αριστεράς στην Ελλάδα. Η εξέχουσα αυτή πολιτική προσωπικότητα, που έφυγε από τη ζωή στις 5 Φεβρουαρίου 2017, σε ηλικία 100 ετών, ήταν δημότης και κάτοικος του Δήμου Θέρμης. Ένα χρόνο μετά το θάνατό του, ο δήμος, η οικογένεια και φίλοι του διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης με τίτλο “Πάνος Δημητρίου: ο Αγωνιστής, ο Άνθρωπος, ο Συμπολίτης μας”.
Με συντονιστή το δημοσιογράφο Παύλο Νεράντζη, άνθρωποι που έζησαν, γνώρισαν, συνεργάστηκαν και κουβέντιασαν με τον Πάνο Δημητρίου, όπως ο Βαγγέλης Ζορκάδης, η Σοφία Καραγιαννοπούλου, ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, θα δώσουν το προσωπικό τους στίγμα για τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα.
Στο βίντεο που θα προβληθεί ο Πάνος Δημητρίου μιλά για τη ζωή του. Παράλληλα, από την 1η έως τις 16 Φεβρουαρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη -Πινακοθήκη διοργανώνεται έκθεση με φωτογραφίες, ντοκουμέντα και αντικείμενα από τη ζωή του.
Η έκθεση που θα παραμείνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πινακοθήκη της Θέρμης για δύο εβδομάδες, θα δέχεται και οργανωμένες επισκέψεις κατόπιν συνεννόησης (τηλ. 2310463423, εσωτ. 106). Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τετάρτη 13:00 με 20:00, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 08:00 με 20:00.
Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, Καπετάν Χάψα με Δημητρίου και Καραολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.