Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Αγώνας Δρόμου Ειρήνης στη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) οργανώνει φέτος τον 5ο Αγώνα Δρόμου Ειρήνης, αφιερωμένο στην μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης, αγωνιστή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη. Ο Αγώνας διεξάγεται με το σύνθημα: "Τρέχουμε και βαδίζουμε ενάντια στους πολέμους και το σύστημα που τους γεννά".

Ο αγώνας δρόμους Ειρήνης, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μάη 2018, θα ξεκινήσει στις 19:00 από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και διαμέσου της Νέας Παραλίας, του Λευκού Πύργου και της Λεωφόρου Νίκης θα καταλήξει στην Κεντρική Πύλη του Λιμανιού (Κουντουριώτου και Σαλαμίνος). Η όλη απόσταση είναι 5.000μ., ενώ θα υπάρχει και μία εναλλακτική (μικρότερη) διαδρομή από το Λευκό Πύργο έως την Κεντρική Πύλη του Λιμανιού μήκους 1.500μ.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και δεν απαιτείται οικονομική συνδρομή.
Ο αγώνας γίνεται με τη στήριξη του ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ, της ΕΠΣΜ, της ΕΚΑΣΘ κι άλλων αθλητικών φορέων, Κοινοτήτων απεξάρτησης όπως το ΚΕΘΕΑ, μαζικών και κοινωνικών οργανώσεων του λαού και της νεολαίας της Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΥΕΘ, "δεν αποτελεί μόνο αθλητική-αγωνιστική διοργάνωση, αλλά και μαζική, κοινωνική εκδήλωση με σκοπό να εκφραστεί η θέληση του λαού και της νεολαίας της πόλης μας υπέρ της ειρήνης, ενάντια στους πόλεμους και το σύστημα που τους γεννά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.