Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

«H Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό και όχι Σουλτάνο»

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, που «συνεχίζει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, τονίζεται:
«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ' ίδιαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα.
Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».
Και συνεχίζει σε αυστηρό τόνο: «Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της.
Αν επιθυμεί να είναι επικεφαλής ενός ευνομούμενου κράτους, οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το λόγο που η Τουρκία κρατά ακόμη φυλακισμένους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που δεν έκαναν τίποτα παραπάνω από το να περάσουν ορισμένα μέτρα στο Τουρκικό έδαφος, την ώρα που ερευνούσαν για παράνομες διελεύσεις.
Την ίδια στιγμή μάλιστα που γνωρίζει καλά, ότι αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν και οι δυο πλευρές τα αντιμετώπιζαν στο πλαίσιο της συνεννόησης και της καλής θέλησης δυο γειτονικών χωρών, μελών μάλιστα της ίδιας στρατιωτικής συμμαχίας».


Νέα πρόκληση του Ερντογάν
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στο 6ο τοπικό Συνέδριο του κόμματος του στο Χατάιμ μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης λέγοντας ότι συνελήφθησαν επειδή παραβίασαν τα σύνορα. «Τώρα η δύση ξεσηκώνεται. Είστε μεγάλο κράτος, μας λένε, δώστε τους πίσω. Συγγνώμη εμείς είμαστε κράτος δικαίου. 'Ο,τι αποφασίσει η δικαιοσύνη αυτό θα γίνει. Εσείς έχετε δικαιοσύνη και εμείς δεν έχουμε;» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.