Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων

Την κατάρτιση προγράμματος διαμονής παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε κατασκηνώσεις αποφάσισαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, σκοπός του προγράμματος διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι η ψυχαγωγία των τέκνων χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων.
Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση των δικαιούχων για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδικές κατασκηνώσεις με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις.
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος ορίζονται γονείς ή ασκούντες την επιμέλεια τέκνων, που δεν επιδοτούνται για συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλον φορέα για το έτος 2018, εφόσον είναι:
Ασφαλισμένοι και έχουν πραγματοποιήσει ως εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας.
Ασφαλισμένες και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
Ασφαλισμένοι και έχουν λάβει κατά το προηγούμενο της έναρξης του προγράμματος ημερολογιακό έτος τακτική επιδότηση ανεργίας με βάση τις κοινές περί ανεργίας διατάξεις του ΟΑΕΔ, διάρκειας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα).
Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.
Για τους δικαιούχους και των τεσσάρων ως άνω στοιχείων, το πραγματικό οικογενειακό εισόδημα από κάθε πηγή, όπως αυτό εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα της ΔΟΥ του φορολογικού έτους 2016, δεν δύναται να υπερβαίνει το ποσό των 28.000,00 ευρώ. Η υπέρβαση του ποσού των 28.000,00 ευρώ αποτελεί λόγο αποκλεισμού από το πρόγραμμα.
Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται τα ανήλικα τέκνα των δικαιούχων της παρ. 1 του παρόντος, που έχουν γεννηθεί από 01.01.2002 έως 14.06.2012.
Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2018 ανέρχεται σε 70.000 περίπου και κατανέμεται κατά ποσοστό 50% με την ιδιότητα του εργαζομένου και 50% με την ιδιότητα του ανέργου.
Ο αριθμός των ωφελούμενων τέκνων με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω, εξαρτάται απόλυτα από τον αριθμό των προσφερόμενων από τις κατασκηνωτικές επιχειρήσεις θέσεων της κατηγορίας αυτής.
Διάρκεια προγράμματος
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί για το έτος 2018 από την 15η Ιουνίου έως την 3η Σεπτεμβρίου και μέχρι την 10η Σεπτεμβρίου για παιδιά με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω.
Η διάρκεια διαμονής κάθε παιδιού ορίζεται έως 15 ημέρες κατ’ ανώτατο όριο, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης.
Ως «Πάροχοι» νοούνται κατασκηνωτικές επιχειρήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.
Δημόσια πρόσκληση για την κατάρτιση των μητρώων δικαιούχων και παρόχων
Με Δημόσια Πρόσκληση της διοικήτριας του ΟΑΕΔ, που εκδίδεται εντός 15 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας απόφασης, προσκαλούνται οι δικαιούχοι και οι πάροχοι να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
 Με τη Δημόσια Πρόσκληση, προσδιορίζονται οι προϋποθέσεις και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμμετοχής των δικαιούχων-ωφελουμένων και των παρόχων, η προθεσμία και η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και των απαιτουμένων δικαιολογητικών, η διαδικασία κατάρτισης των μητρώων δικαιούχων και του μητρώου παρόχων, κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς και κάθε άλλο στοιχείο ή πληροφορία για την υλοποίηση του κατασκηνωτικού προγράμματος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.