Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας για την έξοδο του Πάσχα

Επί ποδός θα βρίσκεται το σύνολο των δυνάμεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, ενώ θα τεθούν σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα τροχαίας κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου του νομού, αλλά και σε βασικούς οδικούς άξονες στις εισόδους και εξόδους της πόλης.

Όπως έγινε γνωστό, τα μέτρα περιλαμβάνουν την αστυνόμευση του οδικού δικτύου του νομού Θεσσαλονίκης και τη συγκρότηση αυξημένου αριθμού συνεργείων τροχονομικών ελέγχων, με στόχο την εξασφάλιση των πλέον ομαλών και ασφαλών συνθηκών κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και την άμεση αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, τα ειδικά συνεργεία θα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην παραβίαση του ορίου ταχύτητας, την οδήγηση υπό την επιρροή αλκοόλ, την αντικανονική προσπέραση, την κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και τη χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνεται έκκληση στους οδηγούς να είναι συνεργάσιμοι, ώστε να εξασφαλιστεί η κυκλοφοριακή τάξη και να προληφθούν τα τροχαία ατυχήματα.
Εξάλλου, απαγόρευση στην κίνηση των φορτηγών θα ισχύσει τη Μ. Πέμπτη (από τις 3 μετά το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ) και τη Μ. Παρασκευή (από τις 6 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα) στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών (από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.), όπως επίσης στο ρεύμα εξόδου της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από το 11ο έως το 97ο χλμ.
Τη Δευτέρα του Πάσχα θα ισχύσει η ίδια απαγόρευση για τα φορτηγά, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ, στο ρεύμα εισόδου των παραπάνω οδικών δικτύων. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα ισχύσουν περιορισμοί.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.