Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Στερνό αντίο στον Αντώνη Πεκλάρη


Στερνό  αντίο σε ένα από τα πιο εκλεκτά μέλη της δημοσιογραφικής οικογένειας της Βόρειας Ελλάδας, τον επί πολλά χρόνια διευθυντή της εφημερίδας Θεσσαλονίκη, καλό συνάδελφο και στενό φίλο, τον Αντώνη Πεκλάρη,  που πέθανε σήμερα, Πέμπτη 19/4/2018, σε ηλικία 81 ετών.

Με ανακοινωσή της  η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης με  μεγάλη θλίψη αποχαιρετά ένα από τα ιστορικά μέλη της, που σφράγισε με την επαγγελματική διαδρομή του τη δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη: τον Αντώνη Πεκλάρη,
Γεννημένος το 1937 στην Άνω Βροντού Σερρών, ο Αντώνης Πεκλάρης άρχισε τη δημοσιογραφική σταδιοδρομία του από τις εφημερίδες «Δράσις» και «Ελεύθερος Λαός».
Από το 1963 έως το 1992 εργάστηκε στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη», από το 1983 ως διευθυντής της, και κατά κοινή ομολογία υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια η «αθόρυβη ψυχή» της, διαμορφώνοντας, από κάθε θέση που κλήθηκε να την υπηρετήσει την ταυτότητα ενός φύλλου που κυριάρχησε στην Ενημέρωση και χαρακτήρισε την εποχή του. Εργάστηκε επίσης ως ανταποκριτής στην εφημερίδα «Ομάδα», καθώς και στις εφημερίδες «Τα Νέα» και «Το Βήμα».
Το ήθος και η εργατικότητά του, η ευρύτητα της αντίληψής του και η ακεραιότητά του ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά που αποτυπώθηκαν στα δημοσιογραφικά δημιουργήματά του, από τις αθλητικές ανταποκρίσεις ως τα πρωτοσέλιδα και την πολιτική αρθρογραφία σε ταραγμένες ιστορικές περιόδους. Τα ίδια χαρακτήριζαν και τη σχέση του με τους συναδέλφους, όπως και τη συνδικαλιστική δράση του.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας στερείται έναν από τους εμβληματικούς εκπροσώπους του, και μια νεότερη, αλλά όχι πια νέα, γενιά συναδέλφων χάνει ένα ιστορικό και φωτεινό σημείο αναφοράς στο επαγγελματικό παρελθόν της. 
Η κηδεία του Αντώνη Πεκλάρη θα γίνει αύριο, Παρασκευή 20/4/2018, στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Άνω Τούμπας, στις 11 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.