Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Κάτοικοι γκρέμισαν κεραία που είχε στηθεί δίπλα σε σχολείο

Έντονη ανησυχία βιώνουν εδώ και ένα μήνα περίπου κάτοικοι της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δίπλα στα σπίτια τους και σε απόσταση 100 μέτρων από το 6ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας εγκαταστάθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Το γεγονός ότι βρίσκεται σε τόσο μικρή απόσταση από σχολείο σε μια πυκνοδομημένη περιοχή και με εμφανή ανησυχία για την υγεία των παιδιών τους, οδήγησε πολλούς κατοίκους να συγκροτήσουν μια επιτροπή και να κινητοποιηθούν. Μέσα σε μικρό διάστημα συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 200 υπογραφές σε κείμενο που ζητά την άμεση απομάκρυνση της κεραίας.
Ως συνέχεια αυτής της κίνησης σήμερα (26/4) πραγματοποιήθηκε συνέλευση των κατοίκων στο χώρο του σχολείου, όπου παραβρέθηκαν περισσότεροι από 100 κατοίκους. Εκεί κλήθηκε και ο δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος και μέλη της Δημοτικής Αρχής. Οι κάτοικοι που έλαβαν το λόγο, αλλά και πολλοί εκπαιδευτικοί τόνισαν τον κίνδυνο που εγκυμονεί αυτή η εγκατάσταση. Πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί πολλά φαινόμενα αδιαθεσίας σε παιδιά – έντονοι πονοκέφαλοι, κομμάρες κ.λπ
Ομόθυμη ήταν η απόφαση να γίνουν όλες οι δυνατές νόμιμες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας από την περιοχή. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο εγκατάστασης της κεραίας, όπου οι κάτοικοι φώναζαν ρυθμικά «έξω ο καρκίνος από τη γειτονιά μας». Η έντονη αντίδραση μιας γυναίκας – κατοίκου της οικοδομής όπου είναι εγκατεστημένη η κεραία (προφανώς ιδιοκτήτρια) και η «άκομψη» απεύθυνσή της προκάλεσε τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους και τα παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί. Ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι κινήθηκαν προς την ταράτσα του κτιρίου και ξήλωσαν την κεραία.

Πηγή: politisfx.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.