Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Σάλος για την αγωγή Πάγκαλου, ύψους 1 εκατ. ευρώ, κατά 26χρονου φοιτητή


Σάλο, προκαλεί η ενέργεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θεόδωρου Πάγκαλου να ζητήσει, με αγωγή που κατέθεσε, ένα εκατομμύριο ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη, από τον 26χρονο φοιτητή Φιλοσοφικής Βαγγέλη Μυτιληναίο, εξαιτίας ενός άρθρου που είχε γράψει και δημοσιεύσει πέρσι τον Σεπτέμβριο στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Ενα χρόνο μετά, το εν λόγω άρθρο κατάφερε να προκαλέσει στον αντιπρόεδρο «ψυχική ταλαιπωρία», «άγχος» και «στεναχώρια». Για το ίδιο πάντα άρθρο, σχεδόν πανομοιότυπη αγωγή, πάλι για ένα εκατομμύριο, έχει καταθέσει από πέρσι και η σύζυγος του κ. Πάγκαλου, Χριστίνα Χριστοφάκη. «Τόσο πανομοιότυπη και βιαστική ήταν η τελευταία αγωγή» λέει ο Βαγγέλης Μυτιληναίος «ώστε να με κατηγορεί ο κ. Πάγκαλος, μεταξύ άλλων, ότι παράνομα χρησιμοποίησα τη φωτογραφία του. Στο επίδικο άρθρο εγώ είχα χρησιμοποιήσει μόνο τη φωτογραφία της συζύγου του».
Αυτά που έγραφε ο Βαγγέλης Μυτιληναίος αναφέρουν εν συντομία τα εξής: αφού πρώτα γράφει για τους δήμους, συμπεριλαμβανομένου και του Σαρωνικού, στους οποίους «λιγουρεύονται κάποιοι να βγάλουν εκατομμύρια από την εκμετάλλευση των παραλιών (...) με το να τις κλείσουν», ώστε να μπορέσουν να γίνουν μετά «ξενοδοχειάρες με τις δικές τους παραλίες», φωτογραφίζει στη συνέχεια φανερά τα πρόσωπα που θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από το «ξεπούλημα των παραλιών» και δεν είναι άλλοι από τους ενάγοντές του.
Οταν έγραφε το επίμαχο άρθρο, ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Σαρωνικός Συνεργασία» με επικεφαλής το νυν δήμαρχο Πέτρο Φιλίππου, όμως δεν εξελέγη. Επίσης, για το θέμα των παραλιών, ο Δήμος Σαρωνικού έχει ουκ ολίγες φορές αντιδικήσει με τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο άρθρο, «ιθύνων νους υπάρχει, σημαίνον πολιτικό στέλεχος που όχι μόνο έβαλε το χεράκι του, αλλά δρομολόγησε το ξεπούλημα των παραλιών στο Λαγονήσι (...) επιδεικνύοντας πρωτοφανή πολιτικό παχυδερμισμό καίτοι Βουλευτής της περιοχής». Τέλος, η «σύζυγός του που θέλει να γίνει Δήμαρχος υπάρχει και δεν ξέρει πού της πάνε τα τέσσερα».
Παρά τις αγωγές, ο Βαγγέλης Μυτιληναίος εμμένει στα όσα είχε αρχικά γράψει, περίπου δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010. Οπως ανοιχτά λέει τώρα, η «υποψηφιότητα της Χριστίνας Χριστοφάκη στο Δήμο Σαρωνικού, καθώς και η παρουσία της στα κοινά του εν λόγω δήμου, αποτελούσε και αποτελεί δούρειο ίππο των μεγαλοσυμφερόντων και ο σύζυγός της βοηθάει στην επίτευξή τους».
Σε ό,τι αφορά τις παραλίες, «δεν παύουν να αποτελούν παράκτια φιλέτα που ενδείκνυνται για τουριστική αξιοποίηση. Εγώ μίλησα πολιτικά και διεκδίκησα, όπως και ο συνδυασμός μου, την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στις παραλίες. Οταν κάποιος δεν μπορεί να αντικρούσει τα επιχειρήματά σου και δεν κινείται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τότε το μόνο που κάνει είναι αγωγές. Αλίμονο αν σε κάθε πολιτικό, ο επίδοξος αντίπαλός του απαντούσε μόνο με αγωγές. Εγώ έκανα το καθήκον μου ως ενεργός πολίτης. Είπα τη γνώμη μου. Είπα αυτά που πίστευα και τα ίδια πιστεύω και σήμερα».
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης γράφει στην αγωγή του πως «ουδέποτε σκέφθηκα αλλά ούτε και επεδίωξα να προκαλέσω με τη συμπεριφορά μου τόσο στην ιδιωτική μου ζωή όσο και στην Πολιτική τον Ελληνικό λαό δίνοντας αφορμή για σχόλια και κριτική». Εύλογα αναρωτιέται ο Βαγγέλης Μυτιληναίος, πώς γίνεται «ο κύριος που είπε πως "όλοι μαζί τα φάγαμε", ο συλλήβδην υβριστής των πάντων που βγαίνει και λέει "κοπρίτες" και "τεμπέληδες" όλους τους Ελληνες ανεξαρτήτως, να μην προκαλεί;». 


πηγή: εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.