Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση σε απολύσεις και εφεδρεία


Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας, καθώς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, στις υπό συγχώνευση δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, και στις υπηρεσίες που απολύουν υπαλλήλους, αντιδρούν στη συρρίκνωση του Δημοσίου  και στην εργασιακή εφεδρεία.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους, στα Ταμεία, στις εφορίες, στα νοσοκομεία (με κάλυψη της ΑΔΕΔΥ), καθώς και οι εργαζόμενοι στους 151 οργανισμούς που είτε διαλύονται είτε (ή και) εφαρμόζουν την εργασιακή εφεδρεία (πολλοί εκ των οποίων καλύπτονται από τη ΓΣΕΕ).
Ταυτόχρονα, οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις διοργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, την πλατεία που πήρε το όνομα από τα δάκρυα των διωκόμενων δημοσίων υπαλλήλων λόγω πολιτικών φρονημάτων πριν από έναν αιώνα.
«Κουρελιάζουν το ίδιο το Σύνταγμα με τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο -ακόμα και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων- προσφέροντάς τους βορά στους δανειστές της χώρας», αναφέρει σχετικά η ΑΔΕΔΥ. Και συνεχίζει: «Ολα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η Δημόσια Διοίκηση και οι δημόσιες υπηρεσίες αντιμετωπίζουν ήδη τεράστια προβλήματα λειτουργίας, εξαιτίας σοβαρών ελλείψεων προσωπικού, με αντίκτυπο στα κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες (ιδιαίτερα στο χώρο της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης) και την κάλυψη των αναγκών των πολιτών».
«Αν το κράτος κάνει απολύσεις, κλείνει το μάτι στους επιχειρηματίες να κάνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις», δήλωσε από την πλευρά της ΓΣΕΕ (ιδιωτικός τομέας) ο πρόεδρος της εργατικής Συνομοσπονδίας, Γ. Παναγόπουλος προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο συνεχίζονται αυτές οι πολιτικές, οι οποίες σπρώχνουν τον ελληνικό λαό στη φτώχεια και την ανέχεια χωρίς ταυτόχρονα να σώζουν τη χώρα, γιατί η χώρα είναι ο λαός της και ο λαός υποφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.