Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Για κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης προειδοποιεί η ΓΣΕΕ


Σάλο, εξακολουθούν να προκαλούν οι δηλώσεις Μέργου περί «υψηλών μισθών». Η ΓΣΕΕ επισημαίνει τον κίνδυνο κοινωνικής έκρηξης, ενώ ο υπουργός Εργασίας μιλώντας το πρωϊ στο MEGA δήλωσε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν την αποπομπή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών για τις προκλητικές του δηλώσεις.


Γ.Παναγόπουλος: «Κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης»
Για κοινωνική έκρηξη προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος σε περίπτωση που υπάρξει περαιτέρων μείωση του κατώτατου μισθού, όπως δήλωσε ο γγ του ΥΠΟΙΚ Γ. Μέργος.
«Εύχομαι να ήταν μια γκάφα ολκής. Εάν υπάρξει, όμως και η παραμικρή υπόνοια ότι έρχεται περαιτέρω μείωση θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη» είπε στον Βήμα 99,5 ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ.Παναγόπουλος.
«Έχουμε φτάσει πλέον σε επίπεδα τραγικά. Όλοι αυτοί ξεχνούν τι συμβαίνει στην αγορά εργασίας, με την κατακόρυφη αύξηση της μαύρης και της ανασφάλιστης εργασίας» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον έννομη τάξη γύρω από τους μισθούς.

Βρούτσης: «Δεν τίθεται θέμα…»
«Δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού», διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μετά από τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι  η δήλωση του κ. Μέργου δεν βρίσκει σύμφωνους ούτε τον ίδιο ούτε και την κυβέρνηση, καθώς και ότι στο διάστημα που είναι εκείνος υπουργός δεν έχει τεθεί ζήτημα περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού. «Ο κατώτατος μισθός είναι ήδη πολύ χαμηλός...μόνο προς τα πάνω μπορούμε να κοιτάμε από εδώ και πέρα. Ελπίζω και εύχομαι ακόμη και πριν από τη λήξη του μεσοπρόθεσμου να έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αύξηση του κατώτατου μισθού», επισήμανε. Τη θέση του από τις δηλώσεις του κ. Μέργου διαχώρισε χθες και το υπουργείο Οικονομικών, που σε ανακοίνωσή του τόνιζε ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα κατώτατου μισθού.

«Σχετικά με το θέμα που ανέκυψε σε συνέδριο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για τον κατώτατο μισθό στη χώρα μας, από το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνεται ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο -όπου παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων στοιχεία για τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Eυρωζώνης- έγινε μια απλή παράθεση στοιχείων της Eurostat» προστίθεται στην ανακοίνωση. «Ένα από τα πιο βασικά σημεία για την οικονομία, για την ανταγωνιστικότητα είναι το μοναδιαίο κόστος εργασίας. Το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί αλλά αυτό το οποίο πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα και αυτό είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην πορεία μας προς την ανάπτυξη», ανέφερε ο κ. Μέργος στην ομιλία του στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών. Πάντως, σε νέα του δήλωση, μετά τη θύελλα που προκλήθηκε, ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ σημείωνε πως ουδέποτε ζήτησε μείωση του κατώτατου μισθού..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.