Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Αρχίζει ο επιφανειακός καθαρισμός του Θερμαϊκού κόλπου


Υπογράφονται σήμερα, στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης, παρουσία του υπουργού, Θόδωρου Καράογλου, οι συμβάσεις των εταιρειών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Υπουργείου για τον επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου για το έτος 2013.

Αμέσως μετά, στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ ο κ. Καράογλου έχει προγραμματίσει σύσκεψη εργασίας με θέμα: «Στρατηγικές περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών για τα προβλήματα του Θερμαϊκού Κόλπου».
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Καρατάσος,  οι τέσσερις διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης μαζί με τους υπεύθυνους των  αντίστοιχων γραφείων Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθ. Κορδελιού-Βερτίσκου, καθώς και  ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα-Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, κ. Θεμιστοκλής Κουϊμτζής.
Σκοπός της σύσκεψης είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των παραπάνω φορέων σε πρακτικές περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών, εκπαιδευτικών και πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Θερμαϊκού Κόλπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.